You are not logged in.

Lord_Vtip

Unregistered

1

Wednesday, October 15th 2008, 5:37pm

Zber trosiek

Preco mi nechce zobrat trosky pise mi dole zber ale neda sa tam kliknut

This post has been edited 1 times, last edit by "Lord_Vtip" (Oct 15th 2008, 5:37pm)

2

Wednesday, October 15th 2008, 5:42pm

RE: Trosky

pokial viem (ale nie som si tym uplne isty) na to aby si mohol zobrat tie trosky tym sposobom ako ty pises ze iba kliknes na to zber sa da len vtedy pokial mas zakupenu ciernu hmotu a aktivneho velitela ogame...
aj kôň má 4 nohy a potkne sa...

extra-0ne

Unregistered

3

Wednesday, October 15th 2008, 6:55pm

musis mit na aktivniho VELITELe a na planete recyklatory;)

radek

Unregistered

4

Wednesday, October 15th 2008, 6:59pm

Suhlasim s medkom a extra-0ne-om a jednoduchsie je ( zadarmo teda :D) ze si skopirujes suradnice dotycneho kde sa nachadzaju trosky a das si Flotila a potom si vyberies recyklatory( pocet je zavisly od trosiek) a das dalej tam vyberes ze chces Trosky a potom zaskrtnes Zber a das vyslat a je to ( dufam ze som to dobre napisal ) ;)

Lord_Vtip

Unregistered

5

Wednesday, October 15th 2008, 7:03pm

dobre si to napisal radek ale takto mi to nefunguje neviem preco nejde mi to ani normalne ani cez flotilu vobec mi tam neukaze zber ani nic podobne

This post has been edited 1 times, last edit by "Lord_Vtip" (Oct 15th 2008, 7:05pm)

6

Wednesday, October 15th 2008, 7:08pm

ked to chces cez fleet tak si vyberies recyklatory ( pocet aky chces poslat ) nahodis suradnice ale vedla nich je take okienko kde si musis dat - TROSKYTROSKYtrosky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a potom uz budu tvoje lode na ceste za zberom trosiek ;)
MOON - *6*
HOF - *25*
ADV-
*1*
DS - *8*

7

Wednesday, October 15th 2008, 7:15pm

Quoted

Originally posted by radek
Suhlasim s medkom a extra-0ne-om a jednoduchsie je ( zadarmo teda :D) ze si skopirujes suradnice dotycneho kde sa nachadzaju trosky a das si Flotila a potom si vyberies recyklatory( pocet je zavisly od trosiek) a das dalej tam vyberes ze chces Trosky a potom zaskrtnes Zber a das vyslat a je to ( dufam ze som to dobre napisal ) ;)

A uplne najednoduchsie je myslim toto:

Ukazes na planetu kde chces zbierat trosky, das ze utok, zadas tam recyky, a jednoducho zmenis misiu a ciel misie z "planeta" na "trosky" tadadada :D
Onen i-Estel Edain, u-chebin estel anim
You wanna revenge? I will give you the Revenge!
Nekric HOF, kym si nedoutocil...

radek

Unregistered

8

Wednesday, October 15th 2008, 7:43pm

Myslim si ze odpovedi na tuto temu bolo viac nez dost .. vsetci napisali pravdu ako mozes uskutocnit zber trosiek ( poradim ti treba aj poskusat ... treba sa toho aj chytit :D ) .. temu zatvorim
Tema bude presunuta do navodov.

9

Tuesday, March 3rd 2009, 10:27pm

od Achernara:

Vznik trosiek.
Trosky vznikajú pri akomkoľvek boji, kde sa zničila nejaká loď. Z každej zničenej lode na obežnú dráhu putuje 30% jej ceny (z 1 Ľahkého stíhača je 900 kovov a 300 kryštálov trosiek). Zobrazuje sa to ako malý hnedý obrázok v menu galaxií naľavo od políčka s menom hráča. Trosky môžu byť buď kryštál alebo kov alebo oboje, ale nie deutérium. Ich množstvo sa vám zobrazí, ak nad nimi podržíte kurzor myši. Ak je ale množstvo trosiek pod 500 jednotiek, nezobrazuje sa tam žiadny obrázok. Prečo to tak je, sa mňa nepýtajte. Máte tam ešte možnosť zber, ale to vám bude fungovať jedine ak máte objednaného veliteľa OGame.
Takže množstvo trosiek, ktoré vám vzniklo pri boji uvidíte v dolnej časti bojovej správy ako "Na týchto vesmírnych súradniciach sa teraz vznáša X kovu a X kryštálov."
Zber trosiek.
Trosky sa zbierajú pomocou lode, ktorá sa volá Recyklátor (Potrebujete: Lodenice - úroveň 4, Spaľovací pohon - úroveň 6, Technológie štítov - úroveň 2).
Zber trosiek pošlete cez menu flotíl tak, že zvolíte počet recyklátorov (ak k recyklátorom pridáte transportéry, nezozbierajú viacej surovín, každý recyklátor zoberie len 20.000 jednotiek surovín), stlačíte pokračovať, napíšete súradnice trosiek a vyberiete namiesto "Planéta" "Trosky". Znova stlačíte pokračovať a zaškrtnete zber a stlačíte pokračovať.
Iné využitie.
Keď zbierate trosky, nikto to nevidí, aj ak zbierate trosky iného hráča. Zistiť sa to dá len cez parabolické teleskopy (budova na mesiaci), ak lode posielate z planéty a nie z mesiaca. Vďaka tejto vlastnosti je misia Zber veľmi vhodná na Fleetsave - Zachranu letky (O tom zatial len v navode Utoky hracov+pomoc, ale pripravujeme aj to).
Samozrejme, hlavný význam je, že nebudete mať len zisk zo zničeného protivníka tak, že ulúpite polovicu toho, čo má na planéte, ale aj zrecyklujete 30% jeho flotily. Využíva sa to hlavne v pokročilom štádiu hry, keď trosky tvoria hlavný zisk z bojov.
Z trosiek môže vzniknúť mesiac. O tom viac v téme (Zatial je len tema Mesiac, hyperbrana, teleskopy ale bude aj o vzniku, ale mozete pouzit search a najde vam nieco v otazkach a odpovediach niecoo urcite).
TIP: Ak nemáte veliteľa, a nechce sa vám súradnice písať ručne, môžete použiť túto metódu: Podržíte kurzor nad obrázkom planéty, zvolíte nejakú misiu, útok alebo transport, to je jedno, a pošlete koľko recyklátorov chcete, a potom len zmeníte cieľ z "Planéta" na "Trosky". Potom len zaškrtnete zber a pošlete. Je to takto rýchlejšie a jednoduchšie.