You are not logged in.

1

Tuesday, January 10th 2012, 4:45pm

Predanie pozicie planety

Zdravim,

chcem sa opytat nasich adminov (GO) ci by bolo mozne dohodnut sa s inym hracom na "odpredani" pozicie kde ma planetu ?
A to tym sposobom, ze spise co tam ma a prepocita sa to na suroviny. On potom planetu opusti a ten druhy mu za to da suroviny v mnozstve prisluchajucom cene budov, ktore tam mal.
Vsetko pod drobnohladom admina...

Ramzes

GO uni4, Andromeda, Capella

• Send private message

2

Tuesday, January 10th 2012, 4:53pm

Ja osobne by som to dovolil len ak by predával slabší silnejšiemu, tzn. že silnejší by posielal suroviny slabšiemu. Celkovo mi však uniká pointa takéhoto obchodu, každá sústava má 15 pozícii, nechce sa mi veriť že by boli všetky zapratané.

Quoted

Povedz mi kedy... pomohol ti BOH... mocný si TY... stoj na svojich dvoch! :ABaD:

Máš otázky?
Skús použiť IRC chat
http://board.ogame.sk/board88-ogame-sk/b…at-na-irc-chat/

3

Tuesday, January 10th 2012, 5:24pm

14,15 je prazdna, ale v sucasnych podmienkach sa mi neoplati nijakym sposobom... Ostatok je zaplneny :)
Energia cez satelity je neunosna na pozicii 14,15 (dostat 7j. energie za 1ks satelitu :D) a tym padom dotovat nejaky terraformer, ktory je velmi zavisly na energii, je cista utopia.

Ale odpovedal si mi, takze vdaka.

Ramzes

• Send private message

4

Tuesday, January 10th 2012, 5:42pm

Tak, môžeš počkať, čo by ti na to povedali kolegovci, myslím že slabší silnejšiemu surky posielať nemôže tak či tak (začalo by sa špekulovať) ale v druhom prípade by to problém nemusel byť.

Quoted

Povedz mi kedy... pomohol ti BOH... mocný si TY... stoj na svojich dvoch! :ABaD:

Máš otázky?
Skús použiť IRC chat

5

Tuesday, January 10th 2012, 5:54pm

Ok v tom slabsi silnejsiemu by nebol teda problem. Dakujem za odpoved, pockam co este napisu tvoji kolegovci :)

P.s. nevidim ziadnu spekulaciu v tom ak ti da niekto tolko surovin kolko si vrazil do planety a este pod drobnohladom admina. Nie je to lod, ktora spada pod kriterium troskoveho pola, alebo pokusu o Mesiac.
Predanim dlhodobo fungujuce planety iba prerobis, pokym ju znova nevybudujes.
Ak sa jedna o novoosidlenu planetu, budiz (ale aj tam je to bez takmer bez zisku). Ale vsetko sa da predsa okontrolovat v zaznamoch...

6

Tuesday, January 10th 2012, 6:00pm

Nič v zlom snaha sa cení chceš dačo priniesť nové do hry ale načo cca pár mesiacov a budeš mať miesta a miesta kde chceš keď že hráčov odbúda a odbúda hlavná vec pribúda (I.,i , b)

Citácia

SLOVENSKO DO TOHO

haus

zɔıʍzʎzz ʎǝuɹɐǝʞ

• Send private message

7

Wednesday, January 11th 2012, 10:53am

ehm povolene to je v ramci pravidiel ale keby mam na planete ekonomiku 36 32 32 hangar 14, nano 5, vyskumne 15...neviem neviem ci by to bol niekto schopny zaplatit surkami..
nas tim to jedine skontroluje tak ako pri strkani ci sa nieco nedeje..

haus

zɔıʍzʎzz ʎǝuɹɐǝʞ

• Send private message

9

Wednesday, January 11th 2012, 4:18pm

ale chapes ze nie je len andromeda na .sk, ze? :)

10

Wednesday, January 11th 2012, 4:29pm

už 33 / 29 / 28 je slušný počet surovín , ktorého by sa hráč nevzdal . Mohla by tu byť možnosť predať planétu povedzme zo stropom 100M surovín alebo tak nejako... tak či tak taká možnosť by tu byť mohla predsa len hráči si dobre premyslia či si nechajú dobre vybudovanej planéty ktorá ťaží stále alebo si vezmú suroviny za budovy ktoré neťažia a k tomu výstavba budov trvá dlho ...
Nieje "skill" hrať , ak máte celý fleeterský svet vo friendliste .

11

Thursday, January 12th 2012, 1:26pm

Já bych se hlavne zamyslel nad tím kolik lidi by tuto vec efektivne upotrebilo! A kolik lidi by z toho znazilo ziskat suroviny.
Ok v tom slabsi silnejsiemu by nebol teda problem.
Ale přeci tohle se může udělat již dnes. Pokud se já na uni2, (kde je teda dostatek místa :D) se domluvím s hráčem, aby opustil svoji pozici a ja mu suroviny zaplatím, je to v poradku. V tomto případe muze hrac dat kolik chce surovin. A muze hraci suroviny poslat i do předu.
Navíc jelikož je mezi hráči komunikace, muzou se dohodnout jinak.

Dokazu si predstavit moznost, ze oba hraci napisou ticket kde oba napisou co a za kolik surovin se provede. GO zkontroluje zda to probehlo za popsaných podmínek.
Ale ted co když, slabší hráč smázne planetu. Ztratí suroviny a silnejsi hrac zabere misto a suroviny neposle. Jeste toto by se dalo dat do pravidel, ze hraci musi poslat ticket.

Vec kterou nevyresite kdyz budou 3 hraci, slabší se dohodne se silnějším hráčem na podmínkách. A silnější napíše jinemu hráči aby planetu kolonizoval pred nim. Slabší hráč prijde o suroviny. Silnější se odvolá, že ho někdo předbehl a snim se nedohodnul. A suroviny tedy nebude platit.
Kdo zde bude rozhodvovat na jaké straně je pravda? A to si piš, že se najde ještě spousta vecí jak to všechno obejít.

Další případ TOP40 se dohodne s TOP100 na vymene pozice za 100M surovin. TOP40 posle suroviny, hráč TOP5 si suroviny sfarmí.
Takže TOP40 ktery je treba (multi ucet) TOP5 nastrká. Přitom TOP100 muže byt taky připraveny ucet pro tuto operaci. Spadne do ička a s GO nebude komunikovat. Jak by TOP5 dokazoval, že nejde o strkání ? Nebo naopak jak GO by dokazoval, že tato věc byla černá.

Je zde velke riziko strkání, takže bych od tohoto plánu upustil úplně.

Quoted

REV
uni2
sestřelujeme letky s tradicí od roku 2008

12

Thursday, January 12th 2012, 6:28pm

haus: ano chapem, ja som sa vsak pytal za seba a ja som na Andromede :)

pohrebak: to teda je. Ale existuju ludia aj ako ja, ktory nehladia iba na body, ale aj na hratelnost. S takymito ludmi je mozne sa dohodnut, pretoze nic nestratia, iba na cas kym si za poslane suroviny znova nevyubuduju koloniu na chlp rovnaku ako tu, ktoru niekomu pustili (mozno aj lepsie ked chytia viac poli). V tomto pripade sa strati iba usly zisk produkcie, pokym by sa nova planeta vystavala.

sRA: ano chapem, kvoli takymto ludom mame aj vsemozne pravidla.
a) no to by som rad ak by platila dohoda, ze sa dohodneme na sume a planeta sa "preda". Je mi jasne, ze tu by bolo vela pokusov o zneuzitie.

b) Nuz toto sa da osetrit jasnym varovanim s pozicie admina (ziadne pravidla, zakazy prikazy). Iba varovanie o tom, ze ak toto chces urobit, moze sa stat toto a toto (jedna zo stran nedodrzi podmienky, bez toho aby bola dostihnitelna adminom - v pripade icka.. ak sa ickom nestane, admin moze uplatnit trest za nedodrzanie dohody). S ticketom suhlasim, pretoze vela srandistou by uz len to pobavilo, ze by cakalo a snazilo sa planetu zabrat skor ako jedna strana figurujuca v dohode (ak by to bolo verejne dane na forum) - toto moze byt vsak tiez osetrene varovanim (moze sa stat, ze pride novy hrac a hodi ho to zazrakom na poziciu ktora figurovala v dohode < extremne mala sanca / alebo ak sa tam dostane iny hrac skor ako hrac z dohody, ci uz vedome alebo nevedome < tu by mohol zakrocit admin ak vidi v toole kto leti na prislusnu planetu, kedze planety sa mazu okolo 1:10).

c) toto moze byt vyriesene jasnym postupom ako koloniu "predat" > tj. dohoda medzi dvoma hracmi, ziadny treti, stvrty hrac.. Samozrejme, znakom inteligencie je hlavne zmysel klamat.

d) je tu stale moznost, ze zazrakom/nahodou zisti tretia strana o letiacej zasielke, ktoru by rada ako pises vyfarmila. Existuje riesenie zas v pravidle. Vytvori sa teda verejna sekcia na fore (nieco ako sien slavy/pranier), kde bude uvedene kto a hlavne kedy planetu preda - vsetko aby si mohol kazdy pozriet a nemohol sa vyhovarat. V tom case bude celu akciu kontrolovat admin. Ak sa do toho vpletie tretia osoba, bude kontaktovana (ci uz to robi zamerne alebo len o predaji nevie) a jej akcia prerusena.

Vsetko by sa to dalo samozrejme riesit ak by bola vola, viem ze by to bola len robota navyse. Pani dakujem vam za ochotu najst riesenie, vazim si to.
Uz len dodam, ze aj tak traja z troch, ktory su so mnou v jednom systeme by mi aj tak ziadnu poziciu nepredali. Takze vsetko toto je teda zbytocne riesit a mozeme tuto temu uzavriet pokym to este niekoho nezaujme teraz ci potom.

Ramzes

• Send private message

13

Thursday, January 12th 2012, 6:59pm

Pred zatvorením ešte musím poznamenať, že si to Edward predstavuješ moc jednoducho. Nemám Ti to za zlé, pretože nekomunikuješ s hráčmi z pozície GO , preto nevieš celkom ich prístup. Už aj súčasné pravidlá, hoc sú jednoduché a dokonca je aj ich výklad nechávajú medzierky pre rôznych podvodníkov, ktorí sú ochotní sa s nami do úmoru hádať,a hľadať škárky ako podvádzať tak aby sme na to neprišli. Ja ti garantujem, že po zavedení možnosti predávať planéty, hoc si teraz jediný za x rokov čo to potreboval by sa nám pekne kopili tickety o nezmyselných predajoch za účelom obohacovania. A ver že to nie je naša lenivosť, že by sa nám nechcelo kontrolovať.. toto skrátka proti podvodu nejde ošetriť.

Quoted

Máš otázky?
Skús použiť IRC chat