haus: ano chapem, ja som sa vsak pytal za seba a ja som na Andromede
pohrebak: to teda je. Ale existuju ludia aj ako ja, ktory nehladia iba na body, ale aj na hratelnost. S takymito ludmi je mozne sa dohodnut, pretoze nic nestratia, iba na cas kym si za poslane suroviny znova nevyubuduju koloniu na chlp rovnaku ako tu, ktoru niekomu pustili (mozno aj lepsie ked chytia viac poli). V tomto pripade sa strati iba usly zisk produkcie, pokym by sa nova planeta vystavala.
sRA: ano chapem, kvoli takymto ludom mame aj vsemozne pravidla.
a) no to by som rad ak by platila dohoda, ze sa dohodneme na sume a planeta sa "preda". Je mi jasne, ze tu by bolo vela pokusov o zneuzitie.
b) Nuz toto sa da osetrit jasnym varovanim s pozicie admina (ziadne pravidla, zakazy prikazy). Iba varovanie o tom, ze ak toto chces urobit, moze sa stat toto a toto (jedna zo stran nedodrzi podmienky, bez toho aby bola dostihnitelna adminom - v pripade icka.. ak sa ickom nestane, admin moze uplatnit trest za nedodrzanie dohody). S ticketom suhlasim, pretoze vela srandistou by uz len to pobavilo, ze by cakalo a snazilo sa planetu zabrat skor ako jedna strana figurujuca v dohode (ak by to bolo verejne dane na forum) - toto moze byt vsak tiez osetrene varovanim (moze sa stat, ze pride novy hrac a hodi ho to zazrakom na poziciu ktora figurovala v dohode < extremne mala sanca / alebo ak sa tam dostane iny hrac skor ako hrac z dohody, ci uz vedome alebo nevedome < tu by mohol zakrocit admin ak vidi v toole kto leti na prislusnu planetu, kedze planety sa mazu okolo 1:10).
c) toto moze byt vyriesene jasnym postupom ako koloniu "predat" > tj. dohoda medzi dvoma hracmi, ziadny treti, stvrty hrac.. Samozrejme, znakom inteligencie je hlavne zmysel klamat.
d) je tu stale moznost, ze zazrakom/nahodou zisti tretia strana o letiacej zasielke, ktoru by rada ako pises vyfarmila. Existuje riesenie zas v pravidle. Vytvori sa teda verejna sekcia na fore (nieco ako sien slavy/pranier), kde bude uvedene kto a hlavne kedy planetu preda - vsetko aby si mohol kazdy pozriet a nemohol sa vyhovarat. V tom case bude celu akciu kontrolovat admin. Ak sa do toho vpletie tretia osoba, bude kontaktovana (ci uz to robi zamerne alebo len o predaji nevie) a jej akcia prerusena.
Vsetko by sa to dalo samozrejme riesit ak by bola vola, viem ze by to bola len robota navyse. Pani dakujem vam za ochotu najst riesenie, vazim si to.
Uz len dodam, ze aj tak traja z troch, ktory su so mnou v jednom systeme by mi aj tak ziadnu poziciu nepredali. Takze vsetko toto je teda zbytocne riesit a mozeme tuto temu uzavriet pokym to este niekoho nezaujme teraz ci potom.