You are not logged in.

1

Saturday, February 4th 2012, 11:46pm

Stavba obrany

Zdravim po 2 rokoch som sa rozhodol vratit k ogame a chcel by som sa vydat novou cestov ako vtedy... (hrat to na obranu). Oplati sa to vobec alebo je to nevyhodne ? a vpripade ze sa to oplati najlepsi sposob stavby hlavne pomer krycich vezi co kryju tie plazove a ci stavat aj nieco ine ako plazmy a karetove komplexy :) vdaka za reakcie :)

2

Saturday, February 4th 2012, 11:54pm

hrať to na obranu podla mna nemá zmysel ale sto ludí sto chutí ;) každopádne ak za tou obranou chceš skryvať niečo tak velakrát sa tu potvrdilo že žiadna obrana nie je dosť velká ... :)

3

Saturday, February 4th 2012, 11:58pm

Chcem to hrat na banika :) tak flotila umna nema zmysel preto uvazujem nad obranou ... flotilu nikdy nedosiahnem ako ty co budu chcet to z bani :)

Ramzes

GO uni4, Andromeda, Capella

• Send private message

4

Sunday, February 5th 2012, 12:05am

Ak chceš stavať len doly, pár lodí na rajdy a transpíky na prevoz suriek, veľa obrany na planétach je pre Teba jasná voľba. Obranu je vhodne kombinovať, Veľa RK, LL, trochu TL, Gausov,a samozrejme plazmičky + protiraketové strely.. v skratke, musíš nastavať toľko obrany, aby sa neoplatilo cez ňu preletieť kvôli surovinám a lodiam.Väčšinou sa to robí vo forme jednej riadne zaželvenej planéty, a na zvyšných len obrana na ochranu ťažby.

Quoted

Povedz mi kedy... pomohol ti BOH... mocný si TY... stoj na svojich dvoch! :ABaD:

Máš otázky?
Skús použiť IRC chat
http://board.ogame.sk/board88-ogame-sk/b…at-na-irc-chat/

5

Sunday, February 5th 2012, 12:09am

No ano ano okrem toho ze jednej zazelvenej som vedel myslel som v akom pomere stavat Raketove : plazmy .... oplati sa aj Ionove, gaususove, laserove ??

6

Sunday, February 5th 2012, 12:10am

30-40 plaziem 3000 Rk 2000 LL 1000 Tl alebo poprípade aj menej. Mne stačí 3000 RK 40 plaziem a pár ostatných aj na týždennú ťažbu
Nieje "skill" hrať , ak máte celý fleeterský svet vo friendliste .

7

Sunday, February 5th 2012, 12:12am

Okej vdaka cize sa to oplati zahrat na obranu a aj zvysne ako RK a plasmy :) thanks :thumbup:

8

Sunday, February 5th 2012, 12:13am

Okrem Ionov mám všetkého a aj pár tých ale iba málo
Nieje "skill" hrať , ak máte celý fleeterský svet vo friendliste .

9

Sunday, February 5th 2012, 12:16am

Da sa stym aj dostat dost vysoko v rebricku nie?? (samozrejme pri poctivom FS)

10

Sunday, February 5th 2012, 12:22am

Dosť záleží na tom, na ktorom serveri sa rozhodneš hrať. Keď Capellu, tak tu ide obrana do trosiek a je dosť pravdepodobné, že hlavne na začiatku ti nato budú lietať. Výhodou zas je, že je to 2x speed. Inak sa ale obranu v rozumnom množstve určite oplatí stavať, tým viac keď chceš stavať doly (čo predpokladám že chceš, keďže píšeš že chceš hrať na obranu, z čoho vyvodzujem, že to chceš spojiť s minerčením). Obrana ti bude chrániť satelity, ťažbu, prípadne VT, s ktorými budeš ťažbu zvážať. Či existuje nejaký "dokonalý pomer" alebo množstvá konkrétnych typov obrany ťažko povedať, všetko je subjektívne.
Nepočúval by som ale názory hráčov, že obrana sú zbytočne investované suroviny, keďže bez obrany sa len ťažko dá spraviť dobrá ekonomika a spoliehať sa nato, že budem žiť iba z toho, čo nakradnem, no, to je už na každého uvážení...
Môj názor je, že je dobré obranu kombinovať, osvedčila sa kombinácia RK+plazmy, ale ako vravím, čím lepšie skombinovaná, tým viac súperov odradíš a pritom v tej obrane nemusíš mať ani ťažké milióny surovín.
Ak môžem pridať vlastnú skúsenosť, tak minerčim na orgu na 4x speede, takto nejako vyzerá priemerná obrana na každej planéte, niekde toho je ešte menej:
obrana
na každej planéte mám +- 1000 satelitov, 260VT a predtým ako zvážam ťažbu, tak aj po 5M suriek a za posledný rok ma vyfarmili 2x. čo je si myslím slušná bilancia.
Skúšaj, pýtaj sa, otravuj silnejších a verím, že si nájdeš vlastný štýl. Veľa šťastia
:wink_1:

EDIT: jaj kurnik to mám tak keď píšem jeden príspevok tri hodiny, tí dvaja nado mnou už povedali všetko čo som chcel povedať, nemám vás rád :biggrin:
Say "what" again!

This post has been edited 2 times, last edit by "DesertEagle" (Feb 5th 2012, 12:28am)

11

Sunday, February 5th 2012, 12:27am

Popravde som cakal ze bude treba viac plaziem ale potesilo ma to :) naposledyy som to skusal cez flotilu ale asi nesom ten typ nebavilo ma to :/ takze rozhodnute ...dufam ze na andromede su prijemny ludia :)

12

Sunday, February 5th 2012, 1:16am

Desert a to ti stačí? nelietajú na teba s DS???
osobne si myslím že na 4x speed je to pomerne dosť málo nie?

čo som ja počul je vhodnejšie kombinovať predovšetkým LL ako RK, pretože v dnešnej dobe každý stavia CR a tie majú slušný RF na RK, takže čo som videl ja zaželvencov, tak tí bez LL nešli ani na krok :D:D

táto hrá má výhodu výberu štýlu, snáď si si vybral dobre, a hlavne podľa toho ako máš čas a chuť, tak nech sa ti darí ;)
"Čas je život. Nedá se vrátiť ani nahradiť. Marniť čas znamená marniť život. Ovládať svoj čas však znamená ovládať svoj život a plne ho využívať." (Alan Lakein)
Milosť mení levov na baránkov, vlkov na ovečky, príšery na ľudí a ľudí na anjelov... (Thomas Carlyle)
Ten, kto kradne naše sny, nás zabíja. (Konfucius)

"veda nie je zamestnanec, je to vášeň..." (Niels Bohr)

13

Sunday, February 5th 2012, 1:26am

Som na tom tak isto. Ja som hral niekolko rokov na fleetera a nakoniec som zakotvil na slovenskom servery a hrajem tu na baníka a práve teraz som začal uskutočnovať svoju ambíciu vybudovať najväčšiu obranu na slovenskom ogame (neviem aká je najväčšia no myslím že to bude tá moja). Potom ju sem poprípade hodím, ked bude hotová :)
Ideálny pomer obrany nie je ale má to niekoľko zásad. Ako napríklad že gauss kanonov by mal byť aspon dvojnásobok počtu plaziem. Čo je logické ˇkeďže aj flotila sa väčšinou skladá tak že dest. je najmenej a slabších lodí je viac...
Dalšia dôležitá vec je robiť vela LL. Raketomety sú dobrá vec ale každý správny fleeter si robí aj vela krížnikov a tie sa potom cez tvoje raketomety lehko dostanú ale lahké lasery ich zastavia :)
No a za obranou by mali byť vždy aj hviezdy aby sa nedala lahko zničiť ani hviezdami a tí najmúdrejší k tomu pridajú aj štvorciferný počet krížnikov aby odradili aj lahké stíhače :D

Skúsim načrtnúť v akom pomere sa cca snažím robiť obranu ja
3plazmy
8ion kanonov
8gaus kanonov
33T.laserov
150.L.L
a raketometov aspon raz tolko čo laserov no v princípe mozu ist az do nekonecna :D
+ dalšia vec. v simulátoroch realne vychádza vždy situácia tak že je lepšie mať radšej postavené L.L ako T.L čiže tie by sa teoreticky ani nemuseli stavať. Ale myslím že je lepšie ich mať aspoň ako dvojnasobok počtu gaussov.

14

Sunday, February 5th 2012, 1:30am

nitro ver mi, že rovnakú otázku si často kladiem aj ja :D tiež sa čudujem, že mi to nerozbíjajú, lebo aj mne sa to zdá ako malá obrana ale vidíš no...neviem sa prinútiť a dostavať všade obranu, ale už bude treba

áno dobre vravíš, LL by som nazval ekvivalentom LSiek v dobre zloženej letke, také malé svine to sú :D určite sa ich oplatí stavať a na druhej strane, viem že sme sa bavili o TL a tie nepovažujeme za veľmi dôležité, už sa mi teraz nechce zisťovať a porovnávať RF voči konkrétnym lodiam...

EDIT šemhamforaš: tvoje woo-doo je fajn, keď sa už niekto chce poriadne zakorytnačiť a mať ťažko zničiteľnú korytnačku a tiež súhlasím, že LL sú dosť dôležité, ale ak si len chceš ochrániť planétu pred ničením satelitov a vyberaním ťažby, tak sa myslím zhodneme že stačí aj spomínaná kombinácia RK+plazmy a ešte trochu bordelu k tomu
Say "what" again!

This post has been edited 1 times, last edit by "DesertEagle" (Feb 5th 2012, 1:34am)

15

Sunday, February 5th 2012, 9:54am

nitro ver mi, že rovnakú otázku si často kladiem aj ja :D tiež sa čudujem, že mi to nerozbíjajú, lebo aj mne sa to zdá ako malá obrana ale vidíš no...neviem sa prinútiť a dostavať všade obranu, ale už bude treba

áno dobre vravíš, LL by som nazval ekvivalentom LSiek v dobre zloženej letke, také malé svine to sú :D určite sa ich oplatí stavať a na druhej strane, viem že sme sa bavili o TL a tie nepovažujeme za veľmi dôležité, už sa mi teraz nechce zisťovať a porovnávať RF voči konkrétnym lodiam...

EDIT šemhamforaš: tvoje woo-doo je fajn, keď sa už niekto chce poriadne zakorytnačiť a mať ťažko zničiteľnú korytnačku a tiež súhlasím, že LL sú dosť dôležité, ale ak si len chceš ochrániť planétu pred ničením satelitov a vyberaním ťažby, tak sa myslím zhodneme že stačí aj spomínaná kombinácia RK+plazmy a ešte trochu bordelu k tomu

Úplne súhlasím. Celkovo ak máš zopár plaziem tak sa na párdnovu ťažbu pomaly ani neoplatí letieť :D

17

Sunday, February 5th 2012, 1:23pm

A este jedna otazka ak to hram na obranu oplati sa skumat pancierovanie zbrojarsku technologiua stity ???

18

Sunday, February 5th 2012, 1:34pm

Jednoznačne áno, je rozdiel mať napr. 50 plaziem a výskumy 12/11/12 alebo 50 plaziem a výskumy 17/16/17 :wink_1:
Say "what" again!

19

Sunday, February 5th 2012, 1:39pm

Jasne, jasne uz som to nasiel ze ovplivnuju aj obranu ... ale laserove , ionove a pod nemaju ziaden vplyv nie ? :?:

20

Sunday, February 5th 2012, 2:04pm

veru nie, tiež som si niekedy myslel že keď vyskúmam ionové vyššie ako na lvl5, tak budem mať silnejšie ionové kanóny, ale potom som zistil že som sa mýlil... Silu všetkých obranných zariadení aj lodí ovplyvňujú iba zbroj./štíty/pancier
Výskumy označené ako základné sa oplatí skúmať iba na nasledujúce levely:

• Energetické technológie 12 (tu by sa dalo diskutovať ešte kvôli fúznym elektrárňam, ale ja ich nestaviam vôbec, podľa môjho názoru sú zbytočné)
  • Laserové technológie 12
  • Iónové technológie 5
  • Hyperpriestorové technológie 8
  • Plazmové technológie 7
Každý ďalší výskum je už úplne nepoužiteľný.
Say "what" again!