You are not logged in.

1

Wednesday, October 28th 2009, 11:13pm

Zavisi vznik mesiaca od veku kolonie/obrany ?

Zaujimave veci sa stavaju v poslednej dobe v nasej aliancii ohladom tvorby mesiaca - jeden clen sa o mesiac pokusal uz aspon 20 krat a stale ho nema, a ja si urobim utocnu koloniu, nieco mi tam rozbiju - nie je to ani 20% pomaly, a vznikne mi tam mesiac.... to sa mi stalo 2 krat... a teraz aj dalsiemu clenovi... a pri tom ja sa na hlavnej stale snazim a nic, poznam plno ludi ktorym sa to nedari.... a tu kemmy raz vyskocil s dohadom ci to nezavisi od obrany. Pretoze na ut. kolonii nie je vacsinou ziadna obrana, nic, alebo mi napadlo, ci to nie je nieco s vekom kolonie... vseobecne je zname ze na hlavnych planetach tazsie vznikaju mesiace menej... a to tiez moze suvisiet s vekom, alebo obranou....

Samozrejme, vsetko je to len dohad ale nahody sa deju az prilis podozrivo casto... co si myslite vy ?
Najviac co ma od tejto hypotezy odradza je ze o tom nie je ziadna zmienka na ogame wiki... avsak vsetko tam nemusi byt :D
Universum 1 - SK - [OUE] - 18 HoF - 2 Adv - 6 Moon - 9 DS Destroyed - Terminated
Universum 4 - SK - [__DX__] - 1 HoF - Terminated
Universum 6 - SK - [X-COM] - 3 or more unpublished HoF´s - playing as KAPUDRANT
Universum 9 - CZ - [PDS] - 7 HoF - 1 Adv - Terminated

2

Thursday, October 29th 2009, 8:23am

nieco na tom bude vsimol som si to aj j rad by som bol keby sa tejto temy ujaniaky GO
Nitr0X - Sk.Uni 3, ALI Karibati - 362.424 92rank
Fleet - 121rank
Vyskum - 50rank
No redesign for old universes!

3

Thursday, October 29th 2009, 9:21am

osobne si myslim ze ani obrana ani vek kolonie na vznik mesice vliv nema... to ze se ti nepodari mesic treba 20x se muze stat (znamemu se udelal na 62 pokus !!!) protoze sanci mas porad jen 20%... tzn 1:5 ale treba 20x se ti muze stat ze budes v tech 80% a nevznikne ti... naproti tomu muzes mit obrovsky stesti a udelat se ti napoprve z 1%...

4

Friday, October 30th 2009, 5:34pm

Rad by som sa pozrel do zdrojakov ogame, ci naozaj vznik mesiaca zavisi len od mnozstva trosiek a ci pravdepodobnost vzniku je naozaj taka, aka sa udava v BS. Osobne si myslim, ze nie.
Po nete koluju rozne navody, ako zvysit sancu na mesiac. Je to take Ogame voodoo. Ci naozaj funguju sa da tazko dokazat, kedze statisticke hodnoty sa daju overit s dostatocnou urovnou istoty len pri mnozstve opakovani, co jednotlivec nema sancu zrealizovat.
Takze sa mozme vzdy len modlit ;)

5

Friday, October 30th 2009, 5:52pm

Zvacsenie sance na mesiac nad 20% je oficialne mozne len viac 20% bojmi na jedom mieste hned po sebe...
Universum 1 - SK - [OUE] - 18 HoF - 2 Adv - 6 Moon - 9 DS Destroyed - Terminated

6

Friday, October 30th 2009, 6:11pm

Nie tak ako pisal ach podla mna to suvysi s vekom koloniea ze nanej nic nieje postavene a hlavne podla toho ZE SA NANEJ ZA DEN NIC NESTIHLO POSTAVIT cezi tam je iba letka acheranarovi sa to stalo uz 2 krat aj ked mal menej nez 20% mne minule ale to uz bolo nad 20% POdla mna je hačik vtom co je natej kolonii postavene cim viac toho je tym je mensia sanca :D podla mna

7

Friday, October 30th 2009, 6:49pm

nieco na tom bude vsimol som si to aj j rad by som bol keby sa tejto temy ujaniaky GO

GO su hraci ako vy. Cize vedia len tolko co odskusali alebo sa docitali.

Kazdy hrac , ktory prisiel na to ako si "spravit" mesiacik si toto tajomstvo dost uchovava. Odporucam vam precitat si hlavne niektore vlakna na fore .org (board.ogame.org)

pre zaujimavost : Mesiac na hlavnej planete sa robi najtazsie ;-)
tu je jedno vlakno u nas :
) http://board.ogame.sk/index.php?page=Thread&threadID=8263
The world is full of kings and queens, who blind your eyes and steal your dream

8

Saturday, October 31st 2009, 11:38pm

No je to zaujiamva tema, lebo ja som mal zatial 6 pokusov a nic, a chcel by som sa spytat ci nezalezi sanca an mesiac vekom vesmiru, viem ze asi to zalezat nebude ale uz som sa stratol s tym ze ekd som s par kamosmi sksuil na ogame.cz novy vesmir mysli ze to boal 5 tak po chvyli hrani z nas asi 5 znicili a trom vznikol mesaic a to boli sance pod 5 percent

9

Monday, November 2nd 2009, 8:12pm

Tak s tym ze cim menej je postavene na planete tym je vedsia sanca na mesiac nesuhlasim dovod jednoduchy parkrat sa mi stalo ze my vedsiu flotilu sundali raz som ju zabudol z dovodu kolapsu netu na domovskej kde som mal postavene najviac dokonca nano 3 sanca na vytvorenie mesiaca bola 7% a mesiac sa vytvoril a asi 4 krat som si zasil flotilu na odlahlu koloniu kde som mal postavene len nejake tazobne komplexií cize nic nasli a znicili sanca 19% 11% 20% 20% (chcel som tam mat mesiac) a mesiac nevytvoreny takze je to naozaj skor o nahode

10

Monday, December 21st 2009, 3:41pm

Jeste je jedna zajimava teorie, ze sance na mesic zavisi na velikosti planety... Je to Jesterova teorie a zatim sedi.
Není lehký hrát, když jste s každým kamarád.

109

"Vstávat na útok umí každej debil, skill je všechno prospat."

11

Monday, December 21st 2009, 6:16pm

Jeste je jedna zajimava teorie, ze sance na mesic zavisi na velikosti planety... Je to Jesterova teorie a zatim sedi.

Mas na mysli, ze cim mensia planeta, tym vacsia sanca ?
Ano to by sedelo, pretoze mne vznikli mesiace na utocnych alebo malych koloniach velmi lahko (mal som/mam 3 mesiace na vyrazne mensich koloniach), oproti inym...

12

Monday, December 21st 2009, 9:00pm

s tym nemozem suhlasit ja mam oba mesiace na planetach s vyse 300 poliamy na stavbu a nemozem povedat zeby sa vytvarali tazko
UNI3.sk - stopo 3 807 616 rank=10, fleet=14, research=9, ali K9 COP
15. 12. 2011 - 11:03

13

Tuesday, December 22nd 2009, 12:34am

neviem s cim si neviete rady... ked chcem niekde mesiac dostanem ho vacsinou na prvy pokus... :D a je uplne jedno aka je to kolonia, ci velka ci mala... na vianoce idem robit mesiac na hlavnej... uvidim ci sa robi tazsie alebo nie... aj ked si osobne myslim ze velkost kolonie nema suvis so vznikom mesiaca... mate navody, wikipediu a podobne somariny... staci studovat a (pokial ste dost chytri) pridete na vlastny sposob vyrabania mesiacikov... a nebude to ani take zlozite... nakoniec si budete bit hlavy o steny ze vas to skorej nenapadlo... :D:D:D
aj kôň má 4 nohy a potkne sa...

14

Tuesday, December 22nd 2009, 4:32pm

No, par vln a mix lodi?
Jinak ja mel u domovsky hned z druheho pokusu...
Není lehký hrát, když jste s každým kamarád.

109

"Vstávat na útok umí každej debil, skill je všechno prospat."

15

Thursday, December 31st 2009, 9:31pm

SS

TO JE BLBOST MESIAC NA HLAVNEJ MNE SA UROBIL NA 1 X A TO Z 14%

A BJEHNA SI S TYM TRAPNNNNNNNNYYY

16

Friday, January 1st 2010, 5:49pm

mesiac

Oh neviem odkial ste cerpali informacie ale na vebe je kopa dohadov a navodov na vytvorenie mesiaca a vsetky su rovnako zarucene ako diety na chudnutie.

Vsetky su na h....o. Na domovskej planete som urobil az na 27mi pokus a to som skusal vsetky zarucene sposoby. Ci su to vlny, mix lodi vyrovnane surky, Cas bitky po polnoci tesne ......

Je to vsetko jedno. Nakoniec som prisiel na to ze treba skusat a skusat a raz vznikne. Ďalsie 3 mesiace mi vznikli potom dokopy na 6 pokusov. Takze o com je to pani?

17

Friday, January 1st 2010, 5:56pm

ja som mal 5 mesiacov z 10 pokusov ani neviem ako :D vratane hlavneho...

a na jednej planete skoro 20 pokusov a nič :)

~ Alea iacta est ~
--------------
Ži a bojuj, tak aby po tebe bolo vidieť výsledky.
EX TOP 1 ~ Uni 4 ~ Body: 3,691,664 (Umiestnenie v rebríčku: 1 z 619)

18

Saturday, January 2nd 2010, 9:38pm

Je to proste nahoda.
Predstav si ze hazes 100 mistnou kostkou. Pokud padne cislo od 1 po 20, mas mesic. Pokud padne 21 az 100, mesic nemas. Cili je jasne ze nekdy to vyjde a nekdy ne. Obycejna pravdepodobnost, nic vic.....