You are not logged in.

1

Tuesday, January 26th 2010, 9:06pm

Pouzivanie Slovenciny

Privital by som pouzivat slovensky jazyk.... napriklad v banliste, ale aj v temach typu ferinoo left atd... Nie vsetci vedia po anglicky, a este stale mame aj nas vlastny jazyk.... nie sme na .org...
A cudzincov na uni 1 moze byt tak 10% celkoveho poctu hracov.... Slovakov mnohonasobne viac, takze skor by som povedal ze by sa mala pouzivat len slovencina pomaly...
A vysvetlite mi prosim, co znamena "IP Fleet Contact", "Unauthorized IP Check", "Indirect Pushing" a podobne.... lebo ak dostane clovek ban ani nevie za co.... ak dostanem ban napriklad za "porusenie pravidiel obchodu" alebo za "vaznu urazku", tak aspon viem za co ho mam....

Uz ked sme pri tych banoch, bolo by dobre dat trvale zabanovanym hracom (v sustave mam uz niekolko mesiacov, mozno aj pol roka merrevicka a trolla s banom) ban bez dovolenky, nech je z nich v tomto skomierajucom vesmire aspon nejaky uzitok okrem zaberania miesta v galaxii, ktoreho je vlastne aj tak vela... ale je skoda ich vymazavat...
Universum 1 - SK - [OUE] - 18 HoF - 2 Adv - 6 Moon - 9 DS Destroyed - Terminated
Universum 4 - SK - [__DX__] - 1 HoF - Terminated
Universum 6 - SK - [X-COM] - 3 or more unpublished HoF´s - playing as KAPUDRANT
Universum 9 - CZ - [PDS] - 7 HoF - 1 Adv - Terminated

This post has been edited 1 times, last edit by "Achernar" (Jan 26th 2010, 9:15pm)

2

Tuesday, January 26th 2010, 9:15pm

RE: Pouzivanie Slovenciny

Privital by som pouzivat slovensky jazyk.... napriklad v banliste, ale aj v temach typu ferinoo left atd... Nie vsetci vedia po anglicky, a este stale mame aj nas vlastny jazyk.... nie sme na .org...
A cudzincov na uni 1 moze byt tak 10% celkoveho poctu hracov.... Slovakov mnohonasobne viac, takze skor by som povedal ze by sa mala pouzivat len slovencina pomaly...
A vysvetlite mi prosim, co znamena "IP Fleet Contact", "Unauthorized IP Check", "Indirect Pushing" a podobne.... lebo ak dostane clovek ban ani nevie za co.... ak dostanem ban napriklad za "porusenie pravidiel obchodu" alebo za "vaznu urazku", tak aspon viem za co ho mam....
jsem take pro pouzivani Slovenciny a nebo Cestiny.je tu spousta hracu,kteri nerozumeji anglicky.zmena by preci nemela byt tezka.mozna by to zabralo jedno odpoledne

"Mak tal shree. Lok tak. Mekta satak VINTAGE
Tel kol,Hashak

3

Tuesday, January 26th 2010, 11:50pm

ty mi nehovor ze nevies po anglicky Achernar xD
...podla mna je OK ked je to v anglictine (podla mna viac ludi rozumie anglicky jak slovensky xD) ale vzdy by mal byt pod tym alebo nekde vedla aj slovensky preklad pre neznalcom anglickeho jazyka.
Zakladne veci co sa tykaju fora by mali byt prelozene len do slovenciny...

Quoted

Uz ked sme pri tych banoch, bolo by dobre dat trvale zabanovanym hracom (v sustave mam uz niekolko mesiacov, mozno aj pol roka merrevicka a trolla s banom) ban bez dovolenky, nech je z nich v tomto skomierajucom vesmire aspon nejaky uzitok okrem zaberania miesta v galaxii, ktoreho je vlastne aj tak vela... ale je skoda ich vymazavat...
Toto sa malo nastolit uz davno...nech mi nekto rozumne vysvetli zmysel toho ze ak nekto dostane permban tak aj s (v) ..k comu to je dobre?!

4

Wednesday, January 27th 2010, 5:38am

Mne osobne to nejak moc nevadi.Co viem to viem a co nie tak to proste neriesim (anglicky).No ak si mal na mysli UNI 1 tak tam by sa mala pouzivat anglictina na ostatnych vsemiroch to slovensky uz je nie ?

Ps k tomu perm banu a zmrazeniu - je zvlastne ze niekomu daju bananik napriklad na tyzden a dovolenku mu nedaju a ako ste uz spominali chlapik dostane perm ban a zamknu ho ako keby to bol narodny poklad.
...späť v hre ...

5

Wednesday, January 27th 2010, 12:39pm

S timhle souhlasim, ackoli jsem Cech (i kdyz Cesi a Slovaci nejsou takovej velkej rozdil jako treba Nemci a Spanele).
Cizinci sem prisli, cizinci tu hraji, tak at se prizpusobi. Taky se prece museli naucit nazvy lodi, budov, odkazy v menu...
Není lehký hrát, když jste s každým kamarád.

109

"Vstávat na útok umí každej debil, skill je všechno prospat."

haus

zɔıʍzʎzz ʎǝuɹɐǝʞ

• Send private message

6

Wednesday, January 27th 2010, 1:16pm

STOP!!!!!! tejto zacinajucej xenofobnej debate...
:arrow

pravidla su dane uz nepamati, este ked ste o ogame ani nevedeli ze neexistuje(cest vynimkam+bez urazky)..
tito hraci su tu tolerovani pretoze v tych casoch jednoducho nebolo tolko slov. hracov aby mohol byt ciste slovensky ogame.sk server ako tomu je uz od UNI2..

cize preto je aj moja sprava pisana po anglicky lebo je mienena hracom UNI1 a nechcelo sa mi ju koli tomu prekladat(to si priznam)...a ked niekto nevie na uni1 po anglicky tak snad pochopi ze malman je novym GO uni1, ten kto nie tak si to necha prelozit alebo ma moze kludne kontaktovat cez PM...simple as that....

howgh!

7

Wednesday, January 27th 2010, 2:09pm

Ja sa nepytam preco tu su a osobne, je mi uplne jedno ci tu su ci nie, ale ide o pouzivanie anglictiny dnes. Stovky slovakov sa musia prisposobovat patdesiatim neslovakom ? kedysi to bolo inak, tak dobre, ale dnes je uz ina doba predsa.
Takze preco dovody banov, aj ked bany su dane slovakom, su po anglicky ? a co znamenaju tie vyrazy co som tam napisal ? IP kontakt flotily ? nepriame tlacenie ? ani po slovensky tomu nechapem...

ako nic v zlom, ale je zaujimave, ze potom na uni4, ked bol novy operator, sa ti to chcelo prekladat aj do anglictiny... aj ked tam ziadny nemozu byt....
Universum 1 - SK - [OUE] - 18 HoF - 2 Adv - 6 Moon - 9 DS Destroyed - Terminated

8

Wednesday, January 27th 2010, 2:12pm

STOP!!!!!! tejto zacinajucej xenofobnej debate...

pravidla su dane uz nepamati, este ked ste o ogame ani nevedeli ze neexistuje(cest vynimkam+bez urazky)..
tito hraci su tu tolerovani pretoze v tych casoch jednoducho nebolo tolko slov. hracov aby mohol byt ciste slovensky ogame.sk server ako tomu je uz od UNI2..

cize preto je aj moja sprava pisana po anglicky lebo je mienena hracom UNI1 a nechcelo sa mi ju koli tomu prekladat(to si priznam)...a ked niekto nevie na uni1 po anglicky tak snad pochopi ze malman je novym GO uni1, ten kto nie tak si to necha prelozit alebo ma moze kludne kontaktovat cez PM...simple as that....

howgh!
Tak tomuto nikdy v živote nepochopím!!!
toto je už niečo nenormálne. Toto je slovenský vesmír a tak by mal mať aj preklad Slovenčinu!
nezaujíma ma ked tu hrajú hráči z iných štátov- nech hrajú- ale nech na Slovenskom je Slovenský preklad !!!!
Ked tu tolko hrajú už mohli vediet po Slovensky aspon niečo. Keby sme išli mi Slováci na napr. ogame.org, aj keby nás tam išlo 3000 hráčov nedajú tam nikde Slovenčinu lebo sú hrdý že sú Angličania.
Redesign starých vesmírov je na nič !!!

9

Wednesday, January 27th 2010, 2:45pm

Nerobte tu zase z toho tragediu..anglictina je celosvetovy medzinarodny jazyk takze musi byt aj tu kedze tu hraju aj hraci roznych narodnosti, Staci len slovensky preklad nekde pomimo...

A este by som rad vysvetlenie ohladom
(i b I v)

10

Wednesday, January 27th 2010, 2:53pm

To Assassin - vysvetlenie nikdy nedostaneš - téma sa uzamkne a to bude tak všetko k tejto veci.

To Haus - je zaujímavé že aj GO iného OGame než SK napísal že všade sa pravidlá vykladajú rovnako a na OGame.sk inak je to super vedieť že práca naších GO,MOD atď je u ostatných na smiech.Som na to partične hrdý.
...späť v hre ...

haus

zɔıʍzʎzz ʎǝuɹɐǝʞ

• Send private message

11

Wednesday, January 27th 2010, 3:21pm

Coldnight - mam sa tu teraz verejne ospravedlnit ze som nemyslel na vsetky jazyky, ci nabuduce to prelozim aj po polsky alebo spanielsky aby to kazdy pochopil?? toto forum je verejne..to znamena ze toto forum moze navstivit Opquo ktory je holandan alebo Paci ktora je slovinka..alebo ze by to mohol byt niekto iny z ineho statu ktory je v hernom alebo v mod teame resp GF?????
odporucam ti pozriet si niektore ine fora ci su prelozene...
Assasin - troska som neporozumel tvojej otazke, skus ju poslat cez PM pokial sa netyka tejto temy, dik...
Brujah - tieto reci mam naozaj najradsej...jedna pani povedala...FAKTY, FAKTY, FAKTY a ziadne taketo dohady ze to povedal ten a ten a ked sa ho na to spytam tak sa tvari ja nic ja muzikant...ja sa tiez ucim cely zivot a ked mi niekto povie ze to robim zle tak si necham poradit ale urcite nie ze budem toto pocuvat ze si z nas robia srandu atd atd...KTO? CO? KDE?danke! :thx:
PS: mna viac udivuje to ze si niekto este v tejto dobe dokaze otvorit takto usta na polskych, francuzskych a roznych inych hracov...dufam ze ten dotycny ma prehlad o tom aka je vyska trestu za taketo nacionalisticke a xenofobne reci...

12

Wednesday, January 27th 2010, 3:23pm

Ste normalny? to je tu aka diskusia ??

achernar? wtf ??

sme v 21. storoci.. uz dost zlyy je fakt ze tu vobec obmedzenia na jazyk suu

ziadne ročnikove prace sa tu z anglictiny nepisu
takze ked niekto nevie ani zaklady anglictiny,je to skor na hanbu a mal by byt obmedzeny on :d

uni1 bolo a bude otvorene pre cudzincov.. a obmedzovat ich je podla mna ubohe,
tak ako clovek ktory nad niečim takymto premyšla... ( daj mi tvoje suradnice a zostrelim ta :D )

This post has been edited 1 times, last edit by "ZED0LS" (Jan 27th 2010, 3:32pm)

13

Wednesday, January 27th 2010, 4:39pm

A MŇA TOTÁLNE PREKVAPUJE AKO K TETJO TÉME GO PRISTUPUJE. JA OSOBNE SOM EŠTE NEDOSTAL BAN, TAKŽE V PODOBNÝCH VECIACH SOM SI ENG EŠTE NEVŠIMOL, ALE MOŽNO ZA TO ČO TERAZ NAPÍŠEM ASI DOSTANEM PRVÝ :D, ALE JE MI TO JEDNO, PRETOŽE SA MUSÍM VYJADRIŤ. EŠTE V ŽIADNEJ HRE SOM NEZAŽIL, ABY SA POUŽÍVALA ANGLIČTINA NA SLOVENSKÝCH SERVEROCH !!! NEODSUDZUJEM ANGLIČANOV, FRANCÚZOV, ŠPANIELOV, TALIANOV A ANI NIKOHO INÉHO KTO HRÁVA NA SLOVENSKYCH SERVEROCH Z POMEDZI CUDZINCOV, ALE OBMEDZOVAŤ PRAVÝCH SLOVÁKOV, KTORÍ OGAME HRAJÚ PRE ZÁBAVU A MOŽNO TO ANI TAK NEHRAJÚ ODBRE AKO VY OSTATNÝ, ALE SÚ HRDÝ NA TO, ŹE SÚ SLOVÁCI A VY ICH JEDNODUCHO ODJE*ETE A MÁTE ICH V PAŽI. TAK SA POTOM K*** NEČUDUJTE ŽE TU JE PRÁZDNO, KEĎ POVYŠUJETE ANGL, A I. ZAHRANICNÝCH HRÁČOV NAD SLOVÁKOV, KTORÝ DOKÁŽU VYUŽIŤ SVOJ POTENCIÁL AJ NAPRIEK TOMU, ŹE NEPOZNAJÚ ANGLIČTINU, TAK AKO OSTATNÝ. TOTO JE TYPICKÁ ĽUDSKÁ NAMYSLENOSŤ A VAČŠINE Z TOP HRÁČOV NECHÝBA. PROSTE TEN ČO TO NEVIE TU NEMÁ ČO ROBIŤ. KAŽDÝ SA UČÍ A VERÍM TOMU, ŹE AJ KEBY BOLO VIACEJ VECÍ POPÍSANÝCH V NEJAKÝCH NÁVODOCH NA FÓRE, TAK BY SME TU MALI VEĽA SKÚSENÝCH HRÁČOV. ALE NIEKTORÝM SEBCOM TO TAKTO PROSTE VYHOVUJE, PRETOŽE NAMIESTO TOHO ABY SKÚSENOSTI ROZDÁVALI, AKO ARCHERNAR ;) SI ICH NECHÁVAJÚ PRE SEBA A NA OSTATNÝCH SA Z VYSOKA VY*ERÚ !!!

ĎAKUJEM ZA MONOLÓG, ALE MUSEL SOM SI POVEDAŤ SVOJ NÁZOR ...

mod dodo/ pozor na slova!
• • • • • Redesign starých serverov je veľká blbosť a Vy to dobre Viete . • • • • •

14

Wednesday, January 27th 2010, 4:42pm

zedols ja ti dam moje suradnice pod ma zostrelit :D tvoja namyslenost presahuje vsetky medze :P

tu nejde oto aby boli odsunuty na vedlajsiu kolaj ale ak dobre kukam tak toto je board.ogame.SK a je nanajvis smutne ked sa tu vlakna pisu len po anglicky ... podla mna a podla 99% slovakov by malo byt vlakno aj v slovencine kedze tam hraju aj slovensky hraci ..ok haus si priznal chybu nechcelo sa mu to pisat aj po slovensky ale nabuduce to uz nechcem vidiet :P

jo inac ak niekto nieco nevie tak este vzdy tu je http://translate.google.cz/ a anoooo obcas ho pouzijem aj ja kedze nie som chodiaci slovnik ...predpokladam ze taky clovek tu ani neni

ale konec koncou nebral by som to tak tragicky deju sa aj horsie veci vo svete ..akurat ma momentalne ziadna nenapada :D

Vojna sa skončí, ale moja armáda je večná

15

Wednesday, January 27th 2010, 5:27pm

Ja ked si pozrem ban list a uni2,3,4,5 - vsetko slovensky. A pri uni1 je preto anglictina lebo je to z historickych dovodov ( ako pisal haus).
V oznamoch teda v sekcii novinky. Narazate tu ze haus napisal clanok po anglicky ohladom ferina - a zrutil sa kvoli tomu svet? Nie. Kebyze tomu niekto nerozumie tak tu ma 12 clenov timu, ktory by mu to kludne prelozili. To nie je problem - alebo napisat email alebo pm alebo irc alebo icq - proste tych sposobov je vela.
Ja osobne v oznamoch pisem po slovensky a ma to jednoduchy dovod. :D Moja anglictina nie je taka dobra aby som si dovolil pisat po anglicky.

Osobne si myslim ze uz len ked si dany clanok po anglicky precitate to je len plus pre Vas. Pretoze tym ze si to precitate a aj ked pouzijete slovnik tak sa podvedome ucite. Mozno si poviete blbost ale som toho sam dokaz kedze taketo citanie a obcasna komunikacia mi strasne pomohla pri maturite.

16

Wednesday, January 27th 2010, 7:55pm

Ziadnu burlivu diskusiu som tu vyvolat nechcel... ale jednoducho som chcel, aby sa pisali dovody banu po slovensky... ved sme na slovensku... ci chcete povedat, ze ked na vesmire 1 bude jeden cudzi hrac, tak vsetko bude koli nemu a z historickych dovodov po anglicky???
Nech tu kedysi bolo n cudzincov, teraz je tu viac slovakov, tak nechapem, kde je problem... jednoduchsie pre nas, jednoduchsie pre vas... my si to nemusime prekladat, vy to nemusite prekladat.... donedavna sa aj tak skoro vsetky dovody banov pisali po slovensky co som pozeral a nikomu sa nic nestalo, pokial viem... hlavny jazyk by mala byt slovencina, a k tomu ako doplnok anglictina, a nie naopak...

Quoted

sme v 21. storoci.. uz dost zlyy je fakt ze tu vobec obmedzenia na jazyk suu

zedols, ty o com tocis ??? ja tu hovorim, ze my sme obmedzeni... my sa mame obmedzovat koli cca 50 typkom ??? a ked uz sme pri tom, aj tak su to povacsinou poliaci, tak ked ja dokazem precitat polsky text, tak snad aj oni porozumeju...

Quoted

odporucam ti pozriet si niektore ine fora ci su prelozene...

ja som nenatrafil na forum, kde by nieco prekladali... vsade, kde som sa pozeral, je vsetko v narodnom jazyku...

PS: neviem ci som preskocil prispevok, alebo co, ale ziadnu narazku na xenofobiu som tu nevidel... ci podla teba je to, ze na slovensku sa ma hovorit po slovensky, xenofobia ? pouzivanie narodneho jazyka je nacionalizmus ?

inak radek, ako je pekne, ze sa clovek tak aj nauci po anglicky, ale tak to pojdem radsej hrat na .org ak chcem anglicke diskusie...

"Narazate tu ze haus napisal clanok po anglicky ohladom ferina - a zrutil sa kvoli tomu svet? Nie. Kebyze tomu niekto nerozumie tak tu ma 12 clenov timu, ktory by mu to kludne prelozili. To nie je problem - alebo napisat email alebo pm alebo irc alebo icq - proste tych sposobov je vela."

myslim ze je jednoduchsie ak sa opyta par ludkov, co po slovensky nevedia, co je vo veci.... a nie naopak...

17

Wednesday, January 27th 2010, 10:33pm

.... jeeej čo to tu je za prehnane otrtodoxné Nacionalistické zmýšlanie ! ....
1. Svet este nikdy nebol menší než je teraz , nemáš ani ten najmenší problém sa skontaktovat s hocikým hocikde vo svete ! = čím viac jazykov ovládaš tým viac krát si človekom !!!
2. ... ty Ang. , Poliaci , Balkánci boli tý pomocou ktorích sa Ogame.sk rozbiehal !!!!! ... tak nechápem prečo zrazu tie názory typu na Slovensku po Slovensky
3. Základy z AJ. ovláda už skoro každý , a kto nie je vážne obmedzený ! ... + žiadne tažke výrazi sa nepoužívajú ( ked im rozumiem i ja :ut: )

.... v pravidlách je napísané , že na tomto fóre sú povolené 2 jazyky ! tak na čo isť zas proti systému ???

aj keby tu bol iba 1 Ang. hovoriaci hráč zaslúži si aby rozumel :blllll:
MOON - *6*
HOF - *25*
ADV-
*1*
DS - *8*

18

Wednesday, January 27th 2010, 10:35pm

ale to neznamena ze koli nemu tu bude x slovakov, ktori nerozumeju... nech je potom vsetko dvojjazycne...

19

Wednesday, January 27th 2010, 11:28pm

Keby si niekto robil svoju pracu poctivo, vobec by nemusela byt tato debata. Je to SLOVENSKY server a preto malo byt VSETKO (hra i forum) prelozene do slovenciny (to by bolo normalne).
Kedze vesmir 1 je medzinarodny, anglictina je samozrejme tolerovana (a tiez na casti fora tykajuci sa vesmiru1).
Ale ostatne vesmiry, zvysok fora a najme vselijake upozornenia, warny, bany atd by mali byt v slovencine. A malo to byt uz pri spusteni hry (otvoreni cisto slovenskych vesmirov). Vyhovorky ze uz skoro kazdy vie anglictinu su blbost.
Ja osobne anglictinu neviem. Nejak mi nejde do hlavy. Lepsie mi ide matika (ovela). Takze si angl. vyrazy prekladam a nemam s nou problem na ogame. A verte mi ze stale este vela ludi z roznych pricin nevie anglicky.

.... v pravidlách je napísané , že na tomto fóre sú povolené 2 jazyky ! tak na čo isť zas proti systému ???

1-Ked su povolene 2 jazyky, malo by to byt aj po slovensky, nie?
2-Ano zasluzi si, najme ked rozbiehal sk server a preto si aj slovenski hraci co v hre pokracuju, zasluzia tiez aby rozumeli!
Uz som zluceny :rofl:

This post has been edited 1 times, last edit by "slnko" (Jan 27th 2010, 11:34pm)

20

Wednesday, January 27th 2010, 11:42pm

.... jeeej čo to tu je za prehnane otrtodoxné Nacionalistické zmýšlanie ! ....

3. Základy z AJ. ovláda už skoro každý , a kto nie je vážne obmedzený ! ... + žiadne tažke výrazi sa nepoužívajú ( ked im rozumiem i ja :ut: )

tak tento vyrok me opravdu zarazil.od cloveka,ktereho povazuji za velice inteligentniho,ktereho beru jako spickoveho hrace.verim,ze to myslel uplne jinak,nez to napsal.jsou tu i lide,kterym neni uz ani 40 a ti anglictinu neznaji.ve skole se neucila.jen rustina.viz ja.me donutila vysoka skola.presto si myslim ze clovek muze znat jen svuj rodny jazyk,a nemusi znat jiny a i tak v zivote dokaze vic,nez ten co zna 5 jazyku a presto je jako clovek v normalnim zivote nepouzitelny.
k tematu,ano,uni1 je mezinarodni a anglictina je povolena.myslim si,ze na dalsich uni je tak malo anglictina zastoupena,ze neni nutne se tu bavit o tom,proc to neni jen po slovensky.

"Mak tal shree. Lok tak. Mekta satak VINTAGE
Tel kol,Hashak