You are not logged in.

1

Monday, March 1st 2010, 1:52pm

Pravdy a mýty o expedíciach

Expedicie su jedna z veci na tejto hre, ktore ma takpoviediac fascinovali a pripadali mi take tajuplne mozno aj preto, lebo som o nich vedel malo. Toto vlakno som sa chystal zalozit uz nejaky dlhsi cas pretoze expedicie posielam odjakziva ale len zo zaujimavosti. V poslednom case som sa nad nimi tak trochu zamyslel a vysledkom bolo niekolko otazok na ktore by som rad vedel odpoved, tak som sa pohrabal na roznych ogame forach. Udivilo ma ze takmer na ziadnom som nenasiel jednoznacnu odpoved necim podlozenu. Preto polozim par otazok slovenskej komunite ci nepoznaju pravdu alebo aspon aky maju na to nazor .)

CO JE PRAVDA NA TYCHTO VECIACH?

1. Ak poslem na expediciu spolu s letkou spionazne sondy tak sa zvysuje sanca ze najdem lode...
2. Ak nalozim do lodi posielanych na expediciu urcite mnoztvo deuteria zvysi sa sanca ze si priveziem suroviny...

DALEJ BY SOM CHCEL POZNAT ODPOVED ALEBO ASPON NAZOR NA TIETO VECI:
1. Ma predlzovanie expedicii na viac hodin nejaky zmysel? (resp. zvysuje sa sanca ze nieco objavim?? pripadne o kolko)
2. Zalezi aj na tom ci letku poslem na 16. suradnicu, 17. alebo 99. suradnicu?
3. Pri posielani expedicie je mozne nastavit aj moznost - planeta:trosky:mesiac. Ovplyvnuju tieto faktory dajako vysledok expedicie?
4. Existuje nejaky vzorec alebo percentualna sanca se stetnem alienov, ciernu dieru alebo ziskam temnu hmotu?
5. Na org foru som nasiel ze maximalne mozne mnozstvo surovin ktore si z expedicie mozme priniest je 2 miliony. Je to pravda?

Dufam ze sa podelite o svoje skusenosti s expediciami .)
P.S: kto vymysla tie texty?? :D

2

Monday, March 1st 2010, 3:16pm

ked som ja poslal celu flotilu na exp tak som dostaval okolo 50.000 surovin alebo +- 7 tazkych stih. a zo2 krizniky (posielam 42lodi)

Ked som flotilu rozdelil tak na jednu zautocili a na druhej sa spravila porucha (dosla o 8h neskor).
RED DWARF,FUTURAMA,SG1,A ARE BEST

3

Monday, March 1st 2010, 7:25pm

RE: Pravdy a mýty o expedíciach

tak ja si dovolim zacit od konce :)
5. Na org foru som nasiel ze maximalne mozne mnozstvo surovin ktore si z expedicie mozme priniest je 2 miliony. Je to pravda?
ANO, je to pravda... z expedice si muzes maximalne prinest 2kk od jakekoli suroviny - to vychazi ze vzorce ze maximum surovin ktere muzes privest je 20% z povrchove integrity lodi ktere posles na expedici... a to i v pripade ze integrita prekroci 10 milionu

na podobnem principu funguje i nachazeni jednotek... tech je mozne privezt zpet maximalne v hodnote 500k jakychkoli surovin (opet i pri prekroceni integrity 10 mil.)

Quoted

2. Ak nalozim do lodi posielanych na expediciu urcite mnoztvo deuteria zvysi sa sanca ze si priveziem suroviny...
NE, suroviny na palube lodi vyslanych na expedici nemaji vliv na vysledek

Quoted

1. Ak poslem na expediciu spolu s letkou spionazne sondy tak sa zvysuje sanca ze najdem lode...
NE, vysledek je pravdebodobne generovan nahodne, ale plati ze cim vetsi povrchova integrita flotily na expedici tim vetsi hodnota nalezenych lodi (az do 500k pri integrite 10 mil.)

Vzhledem k tomu ze vysledek (rozumej vyber mezi nalezem surek, lodi, stretu s alieny, cerna dira atd....) je pravdebodobne generovan nahodne (narozdil od poctu nalezenych surovin/hodnoty nalezenych lodi) si myslim ze odpoved na zbytek tvych otazek je take NE.

Tot muj skromny nazor k tomuto tematu ;)

This post has been edited 1 times, last edit by "Triplex" (Mar 1st 2010, 7:37pm)

4

Monday, March 1st 2010, 7:38pm

1, 2, - osobne si myslim ze je to hlupost, najma to s tym deuteriom

1 - cas urcite zvysuje sancu, ak sa nemylim je to tam aj niekde napisane
2, 3 - jedine co to ovplyvnuje je dlzka letu
4 - pokial viem tak nie.
Universum 1 - SK - [OUE] - 18 HoF - 2 Adv - 6 Moon - 9 DS Destroyed - Terminated
Universum 4 - SK - [__DX__] - 1 HoF - Terminated
Universum 6 - SK - [X-COM] - 3 or more unpublished HoF´s - playing as KAPUDRANT
Universum 9 - CZ - [PDS] - 7 HoF - 1 Adv - Terminated

5

Tuesday, March 2nd 2010, 9:44am

Ja osobne už málokedy skôr vôbec neposielam na expedície lode. Prvú vyrobenú HS som si tam poslal. Ked mi vypísalo, že piráti mali tiež HS a bitka skončila nerozhodne tak ma hneď prešlo posielať lode na takéto misie. Bol som rád, že mi to prišlo späť. Samozrejme za tie roky čo to hrám som poslal expedície. Už neviem v akom zložení som to posielal, ale sa pamätám, že najviac mi prinieslo 150 temnej hmoty, inokedy 100 LS a stalo sa, že aj kopu suriek. Viac ako 50 tisíc surovín na jednu expedíciu som však nezískal ! To len môj postreh.

6

Tuesday, March 2nd 2010, 4:41pm

Expedícia objavila rádioaktívnu planétku s extrémne toxickou atmosférou. Skenery ukazujú zaujímavé zásoby surovín, preto sa pokúsime získať, čo bude možné...
Získali sme: Kovy 299.320.
Záznam v denníku komunikačného dôstojníka: Je to skvelý pocit, keď si človek uvedomí, že je prvým zástupcom ľudstva, skúmajúcim túto oblasť...
Zaujímavé :-)

Moj doposial najvačší ulovok čo sa týka suriek :-) V poslednom čase som expedície dával častejšie a raz som našiel 19BK :-)