You are not logged in.

1

Tuesday, March 9th 2010, 4:08am

Casovo limitovany vesmir

Ahojte priatelia!

Z dalekych ciest, na zahranicnych vesmiroch sa vraciam sem na domovske forum s novymi poznatkami a postrehmi, ktore budu iste vacsine z Vas dlhodobo zname, aby som navrhla nejaku malicku zmenu.

Urcite ste si vsimli, ze ludia ktori su v rebrickoch na top miestach, su na hre naozaj velmi casto. Urcite vedia o com hra je a ako ju hrat, o tom niet najmensich pochyb, no ako tak zistujem, je vela skusenych hracov ktori na hru tolko casu nemaju a mozu sa potrhat za tu chvilu co su na hre prihlaseni, do top priecok sa bohuzial nikdy nedostanu. Urcite mi date za pravdu, ked poviem, ze tato hra je prave o sutazeni v umiestneni sa na velkej tabulke s cislami :) A tak ma napadol tento maly navrh k tomu, aby sa spravil vesmir, kde by bol cas na hranie limitovany. Kazdy hrac by tu mohol byt rovnako dlho a tym by sa otvoril priestor pre skutocny a ferovy suboj superskillerov :D

Co mam teda konkretne na mysli?
jeden tyzden ma 168hodin
a teda kazdy hrac by mal za tento tyzden casovy limit 40 hodin na hranie a hned po vycerpani tohto limitu by sa jeho account uzavrel a presiel by do dovolenkoveho rezimu. Dovolenkovy rezim by sa odomkol hned po uplynuti 168 hodinoveho intervalu a nabehlo by odpocitavanie dalsieho 168 hodinoveho intervalu z ktoreho by sa dalo znovu 40 hodin vycerpat na hranie.

Aby nedochadzalo k chaosu a neprehladnosti, hraci by mali v prehlade k dispozicii tieto dva casove udaje, kde by sa odpocitaval 168 hodinovy interval a samozrejme 40hodinovy kredit :)

Dalsia vec, by bola rychlost servera. Pri takomto casovom obmedzeni by mohlo byt pre hracov zdlhave hrat to cele na klasickom 1 rychlostnom serveri a teda by bolo optimalne zvysit rychlost na 4x speed kompletne. Z vlastnej skusenosti viem, ze je tato rychlost optimalna, nie je totizto prirychla, cize neomrzi a ani velmi pomala cize neodradi.

Tak teda skuste nad tym porozmyslat, bol by to ozaj velmi ferovy vesmir, kde by si mohli konecne zmerat sily naozaj aj ti najlepsi a sacnu by mali i ti slabsi. Ja osobne by som na taky server urcite prisla, kde by som s radostou ehm "mohla nakopat zo par zadnic :D" a ako som sa tak pytala znamych, tak by takyto vesmir brali vsetkymi desiatimi :D

Co myslite ogame team, mohlo by to ist, ako navrh vyssie postavenym, vytvorit jeden takyto specialny vesmir? Ja by som to fakt brala a co Vy ostatni gameri - ogameri? :)

2

Tuesday, March 9th 2010, 7:07am

to by bolo uz naozaj posledny klinec do rakvy ogame.sk ...NIE!!! jednoznacne nie...poviem priklad:na uni 3 je 490 hracou ...zalozil by sa neW uni..150 hracou by islo do dovolenky/delete..to by tam bolo 50hracou????

3

Tuesday, March 9th 2010, 7:54am

168 hodin mas v normalnom
40 hodin v 4x rychlejsom = akokeby 160 hodin v normalnom
...je v tom nejaky rozdiel ?

myslienka nie je zla, ale aj tak je to tu neuskutocnitelne... mozno keby to mal byt desiaty vesmir tak by este sanca bola, ale ako to chces spravit ? vyprsi cas a nemozes sa lognut ? podla mna by to hracom dost vadilo... nahodou to niekomu vyprsi aj ked nechcel a ma dole letku a vyfarmeny ucet...

radsej by som zacal spajat vesmiry, nech zachranime, co sa da...
Universum 1 - SK - [OUE] - 18 HoF - 2 Adv - 6 Moon - 9 DS Destroyed - Terminated
Universum 4 - SK - [__DX__] - 1 HoF - Terminated
Universum 6 - SK - [X-COM] - 3 or more unpublished HoF´s - playing as KAPUDRANT
Universum 9 - CZ - [PDS] - 7 HoF - 1 Adv - Terminated

4

Tuesday, March 9th 2010, 8:04am

Najprv sa čestne pred všetkými hráčmi priznaj, že si muž a potom niečo navrhuj. Viac nemám, čo k tomu dodať.

Malman warn : OT ...drz sa temy ...zvysok si rieste cez PM , pre vase hadky toto forum nesluzi
Som proti redizajnu starých vesmírov. Pre dosť hráčov to bude znamenať koniec s ogame.

UNI2 SK minulosť : pri odchode TOP1 :ABaD: UNI4 SK minulosť : pri odchode TOP1

... vlastné účty ...

5

Tuesday, March 9th 2010, 8:10am

Obyvdaja tu ponukate scifi scenare ktore su nerealizovatelne, no a ten treti zas nevie ratat.
Jedine co by malo zmysel je server na rok a potom ho restartovat.
Co sa tyka zachrany starsich uni, to uz valmi tazko pojde.

PS: polemizovat si na forku mozete kolko chcete, nic to nepomoze ani nic sa nevyriesi. Ak chcete zmeny, piste tvorcom hry do Nemecka. Myslim ze tach zmien na redesigne bolo k dobremu dost vela.
Keď vám poviem že som dobrý budete si myslieť že sa chvastám.

Keď vám poviem, že nie, budete vedieť že klamem.

6

Tuesday, March 9th 2010, 12:45pm

Tento navrh sa mi nepaci. Prepac ale toto urcite by nepreslo.
Mozno by sa dalo este nejako vybavit kebyze by mal byt novy server tak ho zrychlit ale aj to nie je iste.

Ogame je paradna hra oproti inym hram od Gameforge. V ziadnej inej hre od Gameforge nemate tolko moznosti ako na ogame! Vsade len klik klik a to je tak vsetko ale tu je toho vela. Moznostami nema konkurenciu.
Pozrime sa dalej. V ziadnej inej hre od Gameforge nemame hru v ktorej je moznost si vybrat ci hrat na este nie redesignovych alebo redesignovych serveroch. Na ostatnych mate len jednu grafiku. Znova v tomto nema ogame konkurenciu.
Pozrime sa na uvodnu stranku ogame. Prepracovana grafika + moznost hned najst herny tim. Kde inde mate tuto moznost? Len na ogame.
Ogame ma aj pribeh kde oproti inym hram od Gameforge ostatne hry nemaju - len nejake kratke vyjadrenie. Znova ogame ma navrch.
V hre moznost hrat roznymi stylami to znamena napr. utocnik alebo banik alebo davat suroviny do obrany to znamena ako kebyze sa to rozcleni tak by mohlo vzniknut aj 10 aj viac hier. Na akej inej hre je to tiez ? Nikde len na ogame.

atd..

Ale preco je tak malo hracov teda ked hra ogame je taka super?
Ludia hru nepoznaju. Spytajte sa kazdeho ze aku pozna browser hru ? Odpovedia zvycajne tra*ian. Este som nestretol cloveka co by si odpovedal ze ogame.
Dalej je to aj "privitimizmus" niektorych hracov. Mozme to vidiet ci uz v hre ale aj na fore (ci uz nase forum ale aj ine zahranicne) ked hrac vyssie postaveny nici hraca o dost nizsie len preto ze ho to bavi. Ale dany hrac si neuvedomuje ze tomu druhemu nici hru. A kebyze aspon utoci pre zisk ale hrac co ma milion bodov a utoci pre 30-50 k surovin to je cisty privitimizmus. Nech si kazdy hovori co chce ale uz samotny hrac co ma tolko bodov zarobi 50k v priebehu chvile.

Achernar raz si spominal ze bolo 6000 hracov na serveri? Ano ?
A preco by aj teraz nemohlo byt? Ale tak musime si pomoct sami ako sa da a to znamena ze by trebalo spravit riadny banner pre ogame aj pre neredesignove uni aj pre redesignovy uni + aj spravit riadne putavy clanok pre ogame a hlavne v com je hra pecka.
My ogame.sk-tim by sme sa nasledne pokusili o reklamu s tymto a som si isty ze by to uputalo.
Ale potrebujeme aj Vasu pomoc!!

Kto bude mat zaujem nech sa kludne ozve.

(Prepacne troska off ale netreba len plakat nad tym ale zacat to aj riesit. )

7

Tuesday, March 9th 2010, 2:33pm

aj ja suhlasim s radekom ....ogame je jedna z najrozsirenejsich hier vo svete a patri medzi top10

Quoted

The endless expanse of the universe is the home of the probably most successful browser game of all times: OGame.

The players are galactic emperors building mines and factories on their home planets. They explore technologies to venture into distant galaxies. More than 30 million players compete against each other for supremacy of the universe: Be it as a lonely merchant of raw materials or as a member of a martial alliance fighting battles of unlimited size. The interest in OGame is still unbroken even after six years.

oficialna stranka GF

co sa tyka napadu nancy .... bolo by to strasne vela prace pre tvorcov hry... ked uz si vezmem ludi co by robili databaze design tak pre nich by to bola praca tak minimalne na 2-3 mesiace....neratam k tomu este testovanie .... cize velmi pochybujem ze by k tomu GF pristupilo... a co je hlavne...co by z toho mali ??? cak na slovenskom serveri hra tak 1500 ludi dokopy.... ta praca, suma a usilie by stalo mnohonasobne viac ako by sa im to vratilo ...a velmi pochybujem ze by to GF spravilo len z lasky ku hracom ogame.sk bo to ako sa niektori hraci spravaju som vazne nevidel nikde inde a aj ludia co su v GF su z toho casto krat zarazení
The world is full of kings and queens, who blind your eyes and steal your dream

8

Tuesday, March 9th 2010, 3:10pm

no nepoviem od koho som dostal takuto PM ale je z uni 3
ako pre koho zbitocny, ja so toho nazotu ze pocet hracou je maly a bude sa este zmentcsovat a preto sa treba zbavovat jedneho po druhom ak ma rozumies

no tak toto fakt nerozumiem :pillepalle:
radek dake navrhy mas v pm mozno nieco bude realizovatelne
UNI3.sk - stopo 3 807 616 rank=10, fleet=14, research=9, ali K9 COP
15. 12. 2011 - 11:03

9

Tuesday, March 9th 2010, 3:21pm

to radekk

Nuz pekne si sa rozpisal, a vidim ze to ako navrh ani neplanujes poslat dalej bo sa Ti to nepaci, nuz skoda aspon som sa pokusila. No a neriesila som tu otazku poctu hracov, som si len chcela zahrat proti zopar silnym do prs bijucim sa hracom ferovo :) Tak ale ked sa neda, tak sa neda, nic sa neda robit :(

10

Tuesday, March 9th 2010, 3:27pm

RE: to radekk

Nuz pekne si sa rozpisal, a vidim ze to ako navrh ani neplanujes poslat dalej bo sa Ti to nepaci, nuz skoda aspon som sa pokusila. No a neriesila som tu otazku poctu hracov, som si len chcela zahrat proti zopar silnym do prs bijucim sa hracom ferovo :) Tak ale ked sa neda, tak sa neda, nic sa neda robit :(

neviem komu to bolo adresovane : musis mysliet aj na nas cas... sme ludia ktori chodia do skoly/prace tak isto ako vy ...pokial to normalne spises (najlepsie v anglictine) tak to kludne preposlat mozem aj ja ...pripadne hocikto z teamu : emaily na nas : ak to nechces posielat cez nas tak kluden mozes poslat na adresu GF : http://www.gameforge.de/

edit : aha uz vidim komu to bolo urcene..srry...
The world is full of kings and queens, who blind your eyes and steal your dream

11

Tuesday, March 9th 2010, 3:39pm

RE: RE: to radekk

neviem komu to bolo adresovane : musis mysliet aj na nas cas... sme ludia ktori chodia do skoly/prace tak isto ako vy ...pokial to normalne spises (najlepsie v anglictine) tak to kludne preposlat mozem aj ja ...pripadne hocikto z teamu : emaily na nas : ak to nechces posielat cez nas tak kluden mozes poslat na adresu GF : http://www.gameforge.de/

edit : aha uz vidim komu to bolo urcene..srry...
Dakujem malman, tie emaily si ulozim a popracujem na tom preklade :) Nevedela som o tom, ze by som mohla nvrh poslat aj ja :) Nejako sa mi zafixovalo, ze to moze iba ogame team, ale neviem preco :) Dakujem majte sa pekne :)

12

Wednesday, March 10th 2010, 9:46am

Podla mna by bolo lepsie miesto casu obmedzit pocet utokov napr. na 10 za 24h,lebo co odlisuje top hraca od inych hracov je to ,ze okrem tych top utokov o ktorych tu vsetci citame robi mnozstvo utokov o ktorých sa nikde nedocitame tzv. farmenie ,ktore mimochodom odradza od hrania ludi co to tu az tak vazne neberu .To ze top hraci mavaju svoje kolonie pri surovinach je jasne ,takze su schopny svoje volne pozicie vytazit aj niekolko krat za den co teoreticky dava pomerne vysoke cisla,v praxi to take zle nebude ,ale nebudem daleko od pravdy ,ze tak 20 x sa to da otocit co uz dava pomerne zaujimave cisla najma ak je to kazdy den(priklad 20x po 150 000 =3M x 30 tj 90M za mesiac ) -aj ked na uni4 je tych cielov uz po menej:D .Vcera som napr.na falange videl ako na 1 ciel letely naraz 3 flotily a to tam toho bolo tak na 5-6 VT cize do 150 000 surovin.Cize co by prinieslo omedzenie poctu utokov . Ja ziadne negativa nevidim ,naopak vacsia vyrovnanost hracov + mozno by to pomohlo zvysit pocet hrajucich ludi tolko k tejte teme o limitovanom vesmire.

13

Wednesday, March 10th 2010, 1:14pm

To by som bol stále v dovolenke. Teraz ked kukám DU Meter tak som zakvačený v priemere čistých 20 dní na ogame.(480 hodín) Obmedziť je pre mňa nereálne, ved o tom to je, časovo niečo naplánovať a odchytiť. Zase viem aké je to byť len na posledných priečkach.... Rozohrali viac nekonečných hier, takže by som sa priklonil viac k tomu, že by hra bola ukončitelná. Príklad: dosiahnutie 5 milionov bodov. Hra sa zruší a hrá sa ďalej nová, nie mať 4 vesmíry a hrať to do nekonečna. Pritom predposledné dva sa otvorili v krátkom časovom rozmedzí. Tak by sa možno viac hráčov zapojilo do hry. Lebo teraz keď sa niekto pripojí do hry, tak sa dopredu neprederie ani keby veľmi chcel a preto to aj ukončí, lebo nemá motiváciu. Takto by sa na dvoch uni naučil hrať a v treťom by sa už nedal rozbiť aj keď to nebude hrať tak často!!!

14

Friday, March 12th 2010, 10:15am

Ano , pro tento napad bych hlasoval ....
Ale v kategorii stupidita roku ...

Jako promin , ale pripada mi jako by jsi vubec nic nevedela o ogame ?
Jak budes resit svuj limit ? poletis nekam na utok pak se ti zamkne ogame a co ? utok se odvola ? Tvuj cas ztraveny nad tim je na nic ...
Budes nekoho stopovat a na to musis bejt online ... a co po tydnu zjistitis jak dela fs a pak te to zamkne ?
Dáš stavet důly , letku cokoliv ... ucet se ani nebude moct dostat do dovolenky ... dmmce

Ja osobne bych se vesel do tveho limitu 40h a jsem TOP ... Ogame neni o case u ni stravene ...
Kdyz nekdo nema tolik casu , jako jini tak si tomu prizpusobi hrani ...
Ogame je proste takto nastavena a kazdej takovej podobnej navrh by ji znicil ...
Ja bych necekal az si budu moct zahrat ...

Rozum do hrsti ;) Přeji ;)

Quoted

REV
uni2
sestřelujeme letky s tradicí od roku 2008

15

Friday, March 12th 2010, 1:04pm

myslím že už tu bolo jasne vyjadrené že sa to od GF nedá a ani hráčov nie je veľa čo by mali o to záujem takže téma pre obavu zo zbytočného spamu closed ak by chcel sa k tomu ešte niekto rozumne vyjadriť k veci tak PM
"Čas je život. Nedá se vrátiť ani nahradiť. Marniť čas znamená marniť život. Ovládať svoj čas však znamená ovládať svoj život a plne ho využívať." (Alan Lakein)
Milosť mení levov na baránkov, vlkov na ovečky, príšery na ľudí a ľudí na anjelov... (Thomas Carlyle)
Ten, kto kradne naše sny, nás zabíja. (Konfucius)

"veda nie je zamestnanec, je to vášeň..." (Niels Bohr)