You are not logged in.

1

Monday, March 14th 2011, 10:44pm

napad ako znizit spotrebu deu pre flotily

dnes pri prezerani si sprav z bojov a expedicii som dostal taky napad ako znizit spotrebu deu pre flotily. navrhoval by som pridat vsetkym lodiam bojoveho typu (nie transporterom) miesto pre stihacky. suvisel by s tym novy vyskum, ktory by som tiez navrhoval pridat: skladove technologie. mal by za ulohu mierne zvacsit nakladovy priestor transporterov, napr. o 5 percent zo zakladnej hodnoty, pricom urovni vyskumu by bolo max 10. tiez by pridaval 4 miesta pre stihacky za 1lvl, 4 pre lahke, no pokial by boli vo flotile k dispozicii len tazke stihy, tak by sa to redukovalo na 2 miesta kvoli rozmerom stihaciek. fungovalo by to takto: pri vydavani rozkazov pre flotily by sa automaticky nalozili vsetky stihacky do lodi s takto upravenym nakladovym priestorom, pricom by nespotrebovavali deu za cestu na miesto urcenia. to by bolo zohladnene aj pri vypisovani spotreby deu na cestu. samozrejme, urcite mnozstvo deu by si brali so sebou, no to by bolo len mizive percento oproti spotrebe celej flotily. co by sme tymto ziskali: znizila by sa spotreba deu, zostalo by viac an vyskumy a stavbu dalsich lodi. ak som to sformuloval nejasne, prosim o prepacenie, kedze som to pisal okolo polnoci... pokusim sa to sformulovat lepsie s jasnejsou myslou.

dakujem.

2

Monday, March 14th 2011, 10:55pm

hmmm, zaujimava myslienka... inak povedane, skusit spravit z velkych lodi nieco ako lietadlove lode :)
"That's one small step for (a) man; one giant leap for mankind." < Neil Alden Armstrong, Apollo 11 >
"To boldly go where no one has gone before..." < U.S.S. Enterprise - E dedication plaque. >

3

Tuesday, March 15th 2011, 12:04am

nvm ale nečítal som niekde že na niektorých zahraničných serveroch sú lode, ktoré slúžia na takýto účel? neviem ale čo je na tom pravdy :hippie2:
You say Lady Gaga, I say Led Zeppelin
You say Hannah Montana, I say Red Hot Chili Peppers
You say Owl city, I say Journey
You say Jonas Brothers, I say Pink Floyd
You say Justin Bieber, i say Queen
You say Taylor Swift, i say Guns & Roses
You say David Guetta, i say Linkin Park

4

Tuesday, March 15th 2011, 12:46am

nechce sa mi moc rozpisovat ale dodam ze je nerealne usetrit tym deu.
To mas to iste ako ked plne nalozene auto pali rozhodne viac benzinu jak prazdne ;)

5

Tuesday, March 15th 2011, 10:32am

tak neviem ako to je na iných serveroch ale viem že GF nám sľubovalo novú loď do hry
takže počkajte si aká to bude, alebo popozerajte zahraničné servery a tam sa o tom niečo dočítate

ďalej asi by to nebol zlý nápad, hlavne pre tých čo majú veľké letky
ibaže pochybujem o tom že by to GF spravilo
"Čas je život. Nedá se vrátiť ani nahradiť. Marniť čas znamená marniť život. Ovládať svoj čas však znamená ovládať svoj život a plne ho využívať." (Alan Lakein)
Milosť mení levov na baránkov, vlkov na ovečky, príšery na ľudí a ľudí na anjelov... (Thomas Carlyle)
Ten, kto kradne naše sny, nás zabíja. (Konfucius)

"veda nie je zamestnanec, je to vášeň..." (Niels Bohr)

6

Tuesday, March 15th 2011, 7:56pm

dakujem za doterajsie hodnotenie, cakam aj dalsie nazory :) . btw, ako to navrhnut GF?

7

Tuesday, March 15th 2011, 8:38pm

Neviem, ci by sa tymto usetrilo az tak vela deuteria. Problem je v tom, ze lahke a tazke stihace nespotrebuvavaju tolko deuteria ako velke lode typu bombarder a devastator. Ked zapocitam to, ze stihacky su pouzivane ako ciele na odklonenie palby na velke lode a preto ich je viac, tak tymto usetris okolo 20-30% nakladov na let. Dalej by bolo potrebne domysliet ci by to bolo mozne pouzit len pri utokoch, alebo len pri transporte (rozmiestneni), obrane a pod.

Ale nieco sa mi na tvojom napade paci. Skladove technologie. Kazdy level by priniesol o 10% viac nakladoveho priestoru. Velmi uzitocne pri transporte surovin, ale aj pri raidoch.

A niekde som uz navrhoval, aby hyperpriestorove technologie znizovali spotrebu lodi pohananych hyperpohonom vzdy o 10% z aktualnej spotreby. Teda ak ma lod spotrebu 1000, tak:
lvl 1: 1000 - 0.1*1000 = 900
lvl 2: 900 - 0.1*900 = 810
lvl 3: 810 - 0.1*810 = 729
lvl 4: 729 - 0.1*729 = 657
atd.
Ale tiez by to bolo potrebne domysliet. :-) Napriklad co s lodami na ine pohony, iny vzorec a pod.

8

Tuesday, March 15th 2011, 10:04pm

tak ak to chceš predniesť GF, tak najskôr to musíš poriadne domyslieť, potom oficiálne napísať (po anglicky, ale nezabudni aj dobre sformulovať) a potom sa o tom poradiť s CoMa (Paci) a podľa toho čo ti povie ona, tak podľa toho by viedli ďalšie kroky
"Čas je život. Nedá se vrátiť ani nahradiť. Marniť čas znamená marniť život. Ovládať svoj čas však znamená ovládať svoj život a plne ho využívať." (Alan Lakein)
Milosť mení levov na baránkov, vlkov na ovečky, príšery na ľudí a ľudí na anjelov... (Thomas Carlyle)
Ten, kto kradne naše sny, nás zabíja. (Konfucius)

"veda nie je zamestnanec, je to vášeň..." (Niels Bohr)

9

Wednesday, March 16th 2011, 8:47pm

super. takze dam sa do prace a uvidime co sa s tym da spravit. ak chce niekto na tomto pracovat so mnou, tak davam kontakt na skype a aj na mail.

mail. simonslovinsky@atlas.sk

dakujem