dnes pri prezerani si sprav z bojov a expedicii som dostal taky napad ako znizit spotrebu deu pre flotily. navrhoval by som pridat vsetkym lodiam bojoveho typu (nie transporterom) miesto pre stihacky. suvisel by s tym novy vyskum, ktory by som tiez navrhoval pridat: skladove technologie. mal by za ulohu mierne zvacsit nakladovy priestor transporterov, napr. o 5 percent zo zakladnej hodnoty, pricom urovni vyskumu by bolo max 10. tiez by pridaval 4 miesta pre stihacky za 1lvl, 4 pre lahke, no pokial by boli vo flotile k dispozicii len tazke stihy, tak by sa to redukovalo na 2 miesta kvoli rozmerom stihaciek. fungovalo by to takto: pri vydavani rozkazov pre flotily by sa automaticky nalozili vsetky stihacky do lodi s takto upravenym nakladovym priestorom, pricom by nespotrebovavali deu za cestu na miesto urcenia. to by bolo zohladnene aj pri vypisovani spotreby deu na cestu. samozrejme, urcite mnozstvo deu by si brali so sebou, no to by bolo len mizive percento oproti spotrebe celej flotily. co by sme tymto ziskali: znizila by sa spotreba deu, zostalo by viac an vyskumy a stavbu dalsich lodi. ak som to sformuloval nejasne, prosim o prepacenie, kedze som to pisal okolo polnoci... pokusim sa to sformulovat lepsie s jasnejsou myslou.
dakujem.