You are not logged in.

141

Thursday, October 20th 2011, 9:56pm

Mne momentálne špecifiká capelly tiež úplne vyhovujú, ale hľadím aj na dobro ľudstva, a viem, že capella je dosť náročný server pre tých, čo ogame hrajú poprvé. Pre programátorov by určite nebol problém nastaviť nové parametre, veď ako príklad úplne postačí nový testserver, ktorý bežal najprv ako 4x speed, a po nejakom týždni zmenili rýchlosť na 2x.
Okrem toho, nancy, pokiaľ zlučovanie príde aj k nám, tak my už budeme obhrýzať ďatelinu niekde v Kanade :biggrin:
Say "what" again!

142

Thursday, October 20th 2011, 9:56pm

sRA: na tvoju ziadost som tvoj hlas odstranil z listu

blambo: dakujem za podporu. Mas nejaky konkretny navrh ako by tu malo zlucovanie nastat ? Vyber z listu alebo navrhni prosim novy bod.

Ramzes: Na cielovom vesmire bude registracia vypnuta iba po dobu zlucovania, vsetko je to pekne vidiet na obrazku >tu<co je logicke. Potom sa znovu reaktivuje a budu sa moct registrovat novy hraci.
Tvoj argument sa da riesit vytvorenim uplne noveho SPECIALNEHO vesmiru pri splneni urcitych podmienok, ktore som uz spomenul >tu<. Do ktoreho by sa vliali vsetky ostatne vesmiry, tento novy vesmir by musel byt specialny.
Vysledok by bol, jeden vesmir s nasledujucimi vlastnostami:
1. 2x speed (nie je mozne vliat 2x do 1x)
2. ACS vesmir (toto je rovnake vsade)
3. BUD - 30% obrany do DF (trosiek) - ALEBO - 50% Fleet do DF (trosiek) - PRIPADNE - uplne nieco ine

-Tiez vam chcem vsetkym oznamit, ze som priamo poziadal o vytvorenie oficialneho vlakna spolu s anketou ako ste ju videli napr. pri hlasovani o novom vesmire. Adresovane to bolo haus, Paci a Pendragon.-

1. Vesmir 1 az 4 sa spoja do jedneho - Andromeda, Capella, Barym ostanu tak ako su : (12) Bjehna - Lucifer - Kensin - Antiphus - pohrebak - Jozino - Kamil - Darkness - Weafy - maximum - spagatiK - Erdogan
2. Vesmir 1 az 4 a Andromeda sa spoja do jedneho - Capella, Barym ostanu tak ako su : (13) LordEdwad - DesertEagle - Pietko - Devastator - Slnko - Neckosportus - Angell Angellus - Vlko - baret - Aiki - MeeYoo - chronik99 - Samara
3. Vesmir 1 az 4, Andromeda a Barym sa spoja do jedneho - Capella ostane tak ako je : (0)
4.a) vesmir 1 az 3 sa spoja do jedneho, vesmir 4 s Andromedou - Capella, Barym ostanu tak ako su : (1) Wazovski
b) vesmir 1,2 spolu; 3,4,Andromeda spolu; Barym, Capella spolu : (1) Assassin
c) zlucenie SK s CZ komunitou : (1) dudasl

143

Thursday, October 20th 2011, 10:31pm

Citam celu diskusiu uz od pocitaku jej vzniku, ale stale mi nie je jasne preco chcete zlievat nejake vesmiry dokopy. Spajanie vesmirov bude prebiehat tak, ze sa vytvori jeden alebo viac vesmirov. A kazdy hrac si vyberie z novovytvorenych vesmirov, do ktoreho chce patrit. Takze kludne sa daju spajat aj specialne vesmiry.

Cele hlasovanie ma byt postavene uplne inak. Malo by mat dve, alebo tri otazky:
1. Ktore vesmiry maju patrit do spajania vesmirov?
2. Kolko vesmirov by sa malo otvorit?
3. Ake vlastnosti by mali mat nove vesmiry?

Moj nazor som uz vyslovil. OGame SK neprezije. Bol by som rad ak sa mylim, ale u nas nie je potencial. Preto treba pokukovat po spajani s inou komunitou (napriklad CZ, PL).

Aj ked spojime vsetky vesmiry do jedneho, tak bude malo hracov. Mnohi su neaktivni, viaceri maju ucty na viacerych vesmiroch, takze by v takomto pripade mali len jeden. O vlastnostiach, ktore ma mat novy vesmir sa da diskutovat. Ja si vsak osobne myslim, ze obrana do DF nemoze prejst, lebo mnoho hracov (korytnaciek) by skoncili s hranim. Tiez 2x speed (alebo viac) je nezmysel z viacerych dovodov. Ti ktori hraju na normalnych vesmiroch su uz nauceni na nejaky casovy standart v FS a bola by blbost, aby im teraz lode lietali 2x rychlejsie a teda i 2x rychlejsie na nich moze niekto zautocit. Niekto tu argumentuje tym, ze pri 2x rychlosti je vystavba a vsetko rychlejsie. Zabudate vsak, ze len 2x a ked sa hrac dostane do fazy, kde na dalsiu vystavbu alebo vyskum treba desiatky milionov surovin, tak uz je to jedno, lebo to sa uz neda natazit, to treba ukoristit (a nejde mat milionove zisky z utokov kazdy den). Vacsie percento letky do DF by snad bolo priechodne, ale aj to ma svoje uskalia. Novy vesmir by musel byt ACS (to je asi samozrejmostou). Pocet galaxii by sa snad mohol upravit smerom nadol (kvoli malemu poctu hracov SK komunity).

Na takto polozene otazky (s prihliadnutim na to, ak by SK komunita mala ostat samotna) by som odpovedal takto:
1. vsetky vesmiry by mali ist do zlucovania
2. iba jeden novy vesmir by sa mal otvorit
3. ACS, mozno menej galaxi. Nic ine specialne

144

Thursday, October 20th 2011, 11:50pm

no neviem či si si to nepoplietol, ale tie špecifiká o ktorých sa tu rozpráva sú pre už fungujúce vesmíry Barym a Capella tu na sk, takže neviem prečo chceš do zlučovania zaťahovať nové špecifiká, ktoré by nám aj tak určite nepridali.
To o čom tu je diskusia je že sa spájajú uni 1-4 a poprípade aj Andromeda, neviem to na isto ale myslím si že Barym a Capellu spájať nebudú ani keby sme veľmi chceli.
takže ešte raz, ak to sleduješ od začiatku, tak potom tie otázky čo si položil sú úplne zbytočné (nie je to nič proti)
"Čas je život. Nedá se vrátiť ani nahradiť. Marniť čas znamená marniť život. Ovládať svoj čas však znamená ovládať svoj život a plne ho využívať." (Alan Lakein)
Milosť mení levov na baránkov, vlkov na ovečky, príšery na ľudí a ľudí na anjelov... (Thomas Carlyle)
Ten, kto kradne naše sny, nás zabíja. (Konfucius)

"veda nie je zamestnanec, je to vášeň..." (Niels Bohr)

145

Friday, October 21st 2011, 8:31am

Mozno ste ma celkom nepochopili. Tak to skusim dat na spravnu mieru a skusim to vysvetlit.

Ked bude prebiehat spajanie vesmirov na velkych komunitach, tak to bude fungovat tak, ze sa x vesmirov (napriklad 20) oznaci ako exodus vesmiry. Vytvoria sa nove vesmiry (napriklad 5) a hraci z exodus vesmirov sa budu moct presuvat do novych vesmirov. Teraz pokial si na tomto priklade co som uviedol zoberieme do uvahy to, ze z tych 20 vesmirov, ktore sa budu spajat mozu byt niektore specialne (napriklad 3), tak zial hraci z takych vesmirov sa musia prisposobit a vybrat si jeden z cielovych vesmirov. Je jasne, ze v cielovych vesmiroch nebudu tri specialne s rovnakymi vlastnostami ako tie dva z exodus vesmirov a nemozes prikazat hracom, ze musia pri spajani vesmirov dodrzat specifika vesmiru (to ich potom nemusime vobec zlucovat). Hraci si predsa vyberu na aky vesmir s akymi specifikami pojdu.

Ziaden z existujucich vesmirov nebude oznaceny ako cielovy. Cielovy bude vzdy novy vesmir!

Ked si toto premietneme na SK situaciu.

Moznost 1.: Vesmiry 1-4 a Andromeda budu oznacene ako exodus, Barym a Capella ostanu tak ako su.
Tu sice zlucovanie prebehne bez komplikacii (ani to ze ma niekto velky naskok v bodoch nie je komplikacia, kvoli novym pravidlam ochrany novacikov), ale nakoniec bude mat SK komunita 3 vesmiry. Jeden (Draco), ktory bude mat mozno necelych 2.000 hracov a je vlastne vytvoreny zlucenim vesmirov a Barym a Capela, ktore maju nieco vyse 500 hracov a velmi im hraci nepribudaju. A povedzme si pravdu mat v SK komunite 3 vesmiry a z toho 2 specialne je velky luxux.

Moznost 2.: Vsetky vesmiry budu oznacene ako exodus.
Tu je namieste otazka, kolko cielovych vesmirov vytvorit. Jeden? Dva?
Moja odpoved (ale berte ju ako moju, kazdy moze mat vlastny nazor) je, ze i jeden je vela a potom je nutne diskutovat o specialitach noveho zluceneho vesmiru. Ale kedze vacsina hracov hra na normalnych vesmiroch, neverim ze novy vesmir by bol specialny. Pri dvoch vesmiroch by mohol byt jeden z nich specialny, ale stale je potrebne diskutovat v akych aspektoch.

Moznosti 3. a viac: To uz necham na vas ostatnych. :-)

Preto je nutne rozdelit povodnu otazku na minimalne dve, alebo tri, ktore som napisal v predchadzajucom prispevku.

Nitro: Ak mas ine infomacie ako ja a vies, ze sa budu moct spajat iba UNI 1-4, pripadne Andromeda, tak potom tento moj prispevok ignorujte a ospravedlnujem sa, ze som to cele nepochopil.

This post has been edited 3 times, last edit by "dudasl" (Oct 21st 2011, 8:36am)

146

Friday, October 21st 2011, 10:21am

No a teraz to tak vyznieva že to chcete len pre seba všetko ,ale dá sa aj tak aby boli 3 vesmíry a ako, však ako píšete však sa to dá tak spraviť aby bolo vše oka ,však nech dajú možnosť si vybrať chcem ísť do spojeného vesmíru ,alebo nie a tam sa to ukáže či cca top hráči sa nebudú báť sa tam dať ak ich ta hra baví tak, aj keď prídu o lode tak si to obnovia a preto to hrajú pre radosť nie pre hašterenie alebo dačo iné a čo keď dakto v inom serveri je silnejší ako druhý v druhom to je jedno však FS sa dá urobiť bezpečne a tak isto ten silnejší sa nem[b]ože spolahnút nato že sa nespoja druhy naň a nedajú ho tam je to 50 na 50 a dajme tom teraz je len cca príklad na ,každom serveri od 1 až 4 cca po100 aktívnych hráčov potom je tam cca 50 n a zvyšok (nI,i,I ,či balebo vI,vi) a keď nedáme na výber hráčom aj ktorí sú len n tak po spojení vesmírov bude cca hráčov 600cca s toho 400 hráčov aktívnych a potom zvyšok n ,ale to nerátam teraz že podaktorí hráči majú aj po 2,3 účtoch tak čo teraz buď ho darujú dakomu alebo to dajú zmazať a čo teraz z tímy n s nich sa stane toto (nI)len kvôli tomu že buď nemajú šancu alebo to nevedia hrať. A preto kukajte na serveri aj Andromeda ,Bayrm či Capella tam sa dá povedať že je tiež dosť hráčov aktívnych preto tam by asi bolo tiež dobre keby mali tu možnosť sa dať do spojeného vesmíru a nemusí tam nič byť new obyčajní server .A ďalšie riešenie pre hráčov ktorí majú viac účtov, tie by mohli tiež presunúť do Capelly alebo do Barymu a tak by hráčov asi aj pribudlo na tieto naše mŕtve serveri keď že by sa nemuseli mazať a pre n by bolo možne dať tu ochranu pre nováčika a všetko by bolo asi v poriadku podla mňa. [/b] Ale čo už mi sme malé ryby nato aby sme mohli dačo chcieť :thumbup: a popritom by Capella a Bayrm nič nestratili ešte hráči z Andromedy by získali dačo buď jedno alebo druhé alebo 3tie . Ale jedna sa o to hlasovanie že by bolo nutné a ty ktorí by nechceli byť v spojenom vesmíre by sa mohli presunúť na spomínané ser. Tod len môj názor (inak sorry za chyby ak dáke sú ale nie som až takí v gramatike a ani neviem ako to presnejšie napísať ): Tak moje hlasovanie :1vesmír spojení z vesmírov 1-4:možnosť si vybrať slobodne .2Bayrm,Capella (server pre nováčikov hráčov ktorí nechcú isť do spojeného vesmíru ,ale i možnosť si tam presunúť účet-y ktoré máte z 1-4 servera )

Citácia

SLOVENSKO DO TOHO

This post has been edited 2 times, last edit by "Blambo" (Oct 21st 2011, 10:32am)

147

Saturday, October 22nd 2011, 4:18pm

dudasl: To ci sa nieco vleje do niecoho existujuceho, alebo uplne noveho, na povodnej otazke nic nemeni - hraci ostavaju. A rozhodovat potom ake maju mat vlastnosti, v pripade noveho specialneho vesmiru, nechame na neskor, ked sa dohodneme na prvom kroku. Vsetko peken postupne. Kazdopadne uvidime ako sa vsetci zhodneme. Som radsej optimista, nevidel by som buducnost sk komunity zas tak ciernu, zeby sme si sami nevedeli poradit :)

Blambo: neviem ci som to dobre pochopil, vybral si si jednotku (nevidim tam ani jednej strane andromedu) ?

1. Vesmir 1 az 4 sa spoja do jedneho - Andromeda, Capella, Barym ostanu tak ako su : (12) Bjehna - Lucifer - Kensin - Antiphus - pohrebak - Jozino - Kamil - Darkness - Weafy - maximum - spagatiK - Erdogan
2. Vesmir 1 az 4 a Andromeda sa spoja do jedneho - Capella, Barym ostanu tak ako su : (13) LordEdwad - DesertEagle - Pietko - Devastator - Slnko - Neckosportus - Angell Angellus - Vlko - baret - Aiki - MeeYoo - chronik99 - Samara
3. Vesmir 1 az 4, Andromeda a Barym sa spoja do jedneho - Capella ostane tak ako je : (0)
4.a) vesmir 1 az 3 sa spoja do jedneho, vesmir 4 s Andromedou - Capella, Barym ostanu tak ako su : (1) Wazovski

This post has been edited 1 times, last edit by "LordEdward" (Oct 22nd 2011, 4:20pm)

148

Sunday, October 23rd 2011, 2:00pm

ak má niekto záujem tak nech ide na : http://pioneers.ogame.org/

aspoň uvidíte server , kde to naozaj žije. Teraz tam je registrovaných viac ako 12.500 hráčov s celého sveta.

Aspoň sa nemusíte trápiť zo svk serverom, ktorý pomaly, ale isto umiera. Ukážte , že ste dobrý fleeteri a zalietajte si s tými najlepšími. ak prežijete ten server, môžte o sebe hovoriť , že ste dobrý a nie tu sa búchať do prs, aký ste Top-kari. Každý vie byť Top-károm na polo mrtvom serveri, kde je viac I-čkarov a dovolenkujúcich, než hrajúcich hráčov.

Skúste novú výzvu.

server : Origin

už nás to pár hrá. A hľadáme daľších členov. Je to 2 speed, zo všetkými novinkami.

aliancia : K9 SRB Slovak ogame Aliance

This post has been edited 1 times, last edit by "Angell Angellus" (Oct 23rd 2011, 2:07pm)

150

Sunday, October 23rd 2011, 6:14pm

no stále lepšie to, než umierajuce svety....

151

Wednesday, October 26th 2011, 9:17pm

Moj predpoklad sa potvrdil >X< stale je to vsak v relativnych cislach a nevie sa presne kedy to bude na SK. Moj predpoklad je ze Sk sa vybavi max do jedneho mesiacu po Ogame.de, tj do 6-8 tyzdnov to moze byt u nas.
Cakam tiez na rozhodnutie od Paci a Pendragon, co s tou oficialnou anketou (tato mnou vytvorena je nedostacujuca < zial ozvalo sa iba nieco do 30hracov). Oficialna anketa, tam predpokladam ovela sirsi zaujem.
Avsak, dostal som odpoved, ze sa nieco planuje a dozviem sa to teraz :) alebo max buduci tyzden. Snazim sa to urychlit (myslim anketu) ako sa len da, pretoze mam velmi silny pocit ze casu uz moc nemame, ak to ma byt v nasich rukach. Takze vas vsetkych poprosim, neutekajte na ine servre a ak bude anketa tak zahlasujte. Ja len dufam, ze v tom nebude nejaky hacik typu vyber si z dvoch hlupych moznosti. Hlavne vtedy nehlasujte, poviete mi svoje navrhy a ja im to predlozim. Ale verim, ze k tomu nedojde.

Budme este trpezlivy..

This post has been edited 1 times, last edit by "LordEdward" (Oct 26th 2011, 9:35pm)

haus

zɔıʍzʎzz ʎǝuɹɐǝʞ

• Send private message

152

Thursday, October 27th 2011, 8:15am

Moj predpoklad sa potvrdil >X< stale je to vsak v relativnych cislach a nevie sa presne kedy to bude na SK. Moj predpoklad je ze Sk sa vybavi max do jedneho mesiacu po Ogame.de, tj do 6-8 tyzdnov to moze byt u nas.
Cakam tiez na rozhodnutie od Paci a Pendragon, co s tou oficialnou anketou (tato mnou vytvorena je nedostacujuca < zial ozvalo sa iba nieco do 30hracov). Oficialna anketa, tam predpokladam ovela sirsi zaujem.
Avsak, dostal som odpoved, ze sa nieco planuje a dozviem sa to teraz :) alebo max buduci tyzden. Snazim sa to urychlit (myslim anketu) ako sa len da, pretoze mam velmi silny pocit ze casu uz moc nemame, ak to ma byt v nasich rukach. Takze vas vsetkych poprosim, neutekajte na ine servre a ak bude anketa tak zahlasujte. Ja len dufam, ze v tom nebude nejaky hacik typu vyber si z dvoch hlupych moznosti. Hlavne vtedy nehlasujte, poviete mi svoje navrhy a ja im to predlozim. Ale verim, ze k tomu nedojde.

Budme este trpezlivy..

budem sa snazit presadzovat aby boli moznosti normalne ALE nenechajte sa ovplyvnovat a ked bude hlasovanie, tak zahlasujte ako to citite!!!!!!
ziadne oficialne stanovisko kedy sme na rade nemame cize zavadzajuce informacie ze to bude 6-8 tyzdnov...to nikto nevie...
Edward mas PM....

153

Thursday, November 10th 2011, 3:20pm

Haus: prosim neprekrucaj moj prispevok. Nevyzyvam ostatnych aby hlasovali proti svojej voly, praveze ich vyzyvam aby nehlasovali proti svojej voly = tj. ak nam bude predlozena ocividna hlupost alias vybrat si zo zla/mensieho zla a nie tak ako chceme my = komunita.
Zavadzajuce informacie to mozu byt ak by som bol informovany clen, predpoklad nie je zavadzajuca informacia, ale stale iba predpoklad. Vychadzam z jednoduchych indicii, ze po nemecku pridu vacsinou aktualizacie do tyzdna/max do mesiaca k nam.
Kedze sa stale dohadujem s Paci iba ja sam a pritom ty si tiez na zozname adresatov a dosial si sa do rozhovoru (ci skor mojmu monologu smerovanemu k Paci) ani nezapojil, je tazke verit, ze by si toto "budem sa snazit presadzovat aby boli moznosti normalne" naozaj vyplnil.
Prvy sa ti ospravedlnim a prvy ti budem dakovat ak sa mylim, zatial vsak ziadna spolupraca z tvojej strany. S nitrom uz spolupracujem na prekladoch, i ked som sa do tej spoluprace vnutil, tie preklady posluzia vsetkym, nie iba mne. Rovnako spolupracujem s niekym inym na prekladoch navodov atd, ktore nahradia doterajsi tutorial/pomoc v hre. A to som obycajny hrac, nie clen timu ako ma uz par ludi upozornilo.
Okrem toho "vrabce cvirikaju", ze budes zastupovat i CZ komunitu, co uz len z faktickeho hladiska znamena viac prace pre teba. Rovnako preto aj menej vykonanej prace pre komunitu, pretoze ak ma niekto vela prace, tazko sa bude starat o to co ma. Mozem to vsak otocit aj z druhej strany a domnievat sa hadam, ze ak tu pracu prijmes tak nemas dostatok roboty tu v SK komunite, co sa urcite mnohi hraci chytia za hlavu (rychlost/dokladnost vybavovania ticketov).

2. Vesmir 1 az 4 a Andromeda sa spoja do jedneho - Capella, Barym ostanu tak ako su : (15) LordEdwad - DesertEagle - Pietko - Devastator - Slnko - Neckosportus - Angell Angellus - Vlko - baret - Aiki - MeeYoo - sRA - chronik99 - Samara - nancy

This post has been edited 1 times, last edit by "LordEdward" (Nov 10th 2011, 3:25pm)

Ramzes

GO uni4, Andromeda, Capella

• Send private message

154

Thursday, November 10th 2011, 6:44pm

Trošku off topic, tickety majú na starosti GO, a dovolím si tvrdiť, že tu nekolujú niekoľko neviem aký čas ako naznačuješ v príspevku.Ak sa tak náhodou stane tak iba pre občasné nelogické správanie admintoolu, keď ticket vyletí sám na vyššiu úroveň za kratší čas ako by mal. To či Haus bude alebo nebude aj v inej komunite musí posúdiť jedine on sám.
PS. máme tu aj druhého GA, takže nie je problém :rolleyes:

Quoted

Povedz mi kedy... pomohol ti BOH... mocný si TY... stoj na svojich dvoch! :ABaD:

Máš otázky?
Skús použiť IRC chat
http://board.ogame.sk/board88-ogame-sk/b…at-na-irc-chat/

155

Sunday, December 18th 2011, 10:46pm

jaj kazdi tu len o tom pisee sak jedina vec pre SK ogame existuje a to je spojit 5 vesmirou ked to tak chceme tak nech to tak mame nech sa nikto nestara o novacikou a nech im da aj ochranu alebo neviem co ale ak to spojite zle tak to bude horsie ze mrtvi vesmir bude za kratki cas zas mrtvi a uvazujte vseci niak aby to aj vidrzaloo a to co spominal haus ze do exitusa sa nebude dat registrovat tak to je pekna blbost lebo vsade aj na ogame DE sa da na uz zluceni vesmir registrovatt tak aj u nas sa bude dat a hausovi odkazujem len jedno uz sa konecne preberte a niak sa rozhibte sak robite to ci nie alebo ako to jee

156

Sunday, December 18th 2011, 10:48pm

Nebude sa dať registrovať počas exodusa nie po exoduse . A čo my máme z exodusom ? Môžme maximálne posunúť info od nadriadených , že sa niečo deje a nie pracovať na exoduse.
Nieje "skill" hrať , ak máte celý fleeterský svet vo friendliste .

157

Wednesday, December 21st 2011, 4:31pm

1-4, mozno aj andromeda do jedneho a barym s capellou do dalsieho.. predsa len ked som hral 1 vesmir este velmi velmi davno ked nebol este ani 2. vytvoreny a vazaper nam znicil celu ali nemam chut poznat jeho silu teraz, po takom dlhom case ked ja len zacinam v baryme :D