You are not logged in.

1

Monday, December 26th 2011, 2:42pm

Lepsi preklad hodnosti

Zdravim, strucne - nepaci sa mi preklad novych hodnosti a viem, ze nie som sam. Otvaram toto vlakno, kde sa mozeme dohodnut na lepsom/vystiznejsom preklade.

V originale su hodnosti pomenovane ako: Grand Emperor, Emperor, Star Lord - Bandit, Bandit Lord, Bandit King

Co bolo prelozene do slovenciny ako: Veľkokráľ, Vládca, Hviezdny vládca - Pirát, Vládca pirátov, Kráľ pirátov

Prosim piste sem ako by to mohlo byt inac prelozene ;)

Moje navrhy:
Cisár, Princ, Knieža - Pirát, Pirátsky Princ, Pirátsky Kráľ

Kráľ, Princ, Vojvoda - Pirát, Pirátsky kapitán, Vodca pirátov

padol aj navrh vobec neprekladat eng original

2

Monday, December 26th 2011, 3:08pm

K tomuto sa pripájam aj ja. Najviac mi asi vadí ten Veľkokráľ, čo je úplne nezmyselné slovo. Taktiež Hviezdny vládca je nižšia hodnosť ako Vládca, pričom už len zo samotného slovného spojenia aspoň mne logicky vyplýva, že Hviezdny vládca (má pod správou všetky hviezdy, možno jednu celú galaxiu :biggrin: ) je viac ako len obyčajný Vládca (ktorý chudák má v správe len 7 hôr a 7 dolov a 6-hlavého draka). Preklad zlých hodností mi v princípe až tak nevadí, je tam zachovaná aspoň aká-taká hierarchia.

Edward, k tvojim návrhom som sa už vyjadril. Je síce pekné, že sa snažíš zachovať historické fakty, ale ako som ti už povedal, hráme OGame a nie nejakú stredovekú rytiersku hru a preto by bolo fajn zachovať vesmírnu tématiku. Tvoje návrhy by som ale určite nezahadzoval do koša, dá sa nimi inšpirovať
:wink_1:

Takže skúsim aj ja pridať nejaký ten svoj návrh:

Vládca vesmíru - Vládca galaxie - Vládca - Pirát - Vládca pirátov - Kráľ pirátov

Btw. návrh na zachovanie pôvodných anglických originálov bol môj, lebo anglické hodnosti sa mi vcelku páčia, ale beriem to ako krajné riešenie, sme predsa na Slovensku a na Slovensku po slovensky. Ešte by sa o tom dopočul Janko Slota a nasadol by do tankoch :biggrin:
Say "what" again!

3

Monday, December 26th 2011, 4:04pm

s úsmevom na tvári :) ja by som radšej nechal tie anglické predsa len radšej :D aj keď je pravda že na slovensku po slovensky, treba si aj zvykať na nové.. ;)
Čo sa namňa pozeráte ako v Moskwe rusi, keď uvidia pred hotelom šwédske mikrobusy

:question: :attention: :question:

4

Monday, December 26th 2011, 4:47pm

Moj navrh, je kombinaciou LordEdward-a...Cisár, Princ, Vojvoda - Pirát, Pirátsky Princ, Pirátsky Kráľ
I came to destroy your dreams...

Ramzes

GO uni4, Andromeda, Capella

• Send private message

5

Monday, December 26th 2011, 6:03pm

To už musí byť strašná nuda chlapi, keď cez sviatky nemáte čo robiť len vymýšľať nové hodnosti :rofl: Ale tak musím priznať, že keďže máme vesmírnu tématiku, tak sa mi Desertove hodnosti páčia

Quoted

Povedz mi kedy... pomohol ti BOH... mocný si TY... stoj na svojich dvoch! :ABaD:

Máš otázky?
Skús použiť IRC chat
http://board.ogame.sk/board88-ogame-sk/b…at-na-irc-chat/

6

Monday, December 26th 2011, 6:44pm

No to vieš Ramzo, keď sa ti treba učiť na skúšky, tak zrazu sa ti aj vymýšľanie hodností do nejakej blbej onlineovky zdá ako naplňujúca činnosť :biggrin:

Ako som tak nad tým ešte uvažoval, tak by bolo fajn, keby boli dobré a zlé hodnosti...ako to nazvať...v parabole? Ukážem síce úplne odveci, ale názorný príklad:
Supervládca - Dobrý vládca - Vládca -- Bandita - Zlý bandita - Superbandita
Inak povedané, aby medzi krajnými hodnosťami ( a potom postupne do stredu) bola nejaká ekvivalencia. Ešte som bohužiaľ nedospel ku konkrétnejšiemu projektu, ale budem sa snažiť.

A ešte nakoniec, padla aj myšlienka, aby sme nezabúdali aj na dámsku časť komunity, ktorej by sa možno nepáčilo, že ako žena má hodnosť Vládca, Kráľ, resp. Pirát, takže mohli by sme aj nad týmto pouvažovať, teda vymyslieť nejaké neutrálne hodnosti.
Kto má doma koňa, nech sa ho spýta, kôň má predsa väčšiu hlavu, tak nech rozmýšľa.
Say "what" again!

7

Monday, December 26th 2011, 7:48pm

mne osobne sa velmi paci tento navrh...
Vládca vesmíru - Vládca galaxie - Vládca - Pirát - Vládca pirátov - Kráľ pirátov
:wink: :wink: :wink: Za každym počítačom sedí len človek :wink: :wink: :wink:
SFSF
CAPELLA

8

Monday, December 26th 2011, 8:05pm

:) Ak sa mame dohodnut na Desertovom navrhu, tak prosim este prehodnodte fakt, ze kral a vladca je to iste - Vládca pirátov - Kráľ pirátov

9

Monday, December 26th 2011, 9:08pm

moj skromny navrh :
kral , kral gubernator , kral imperator
pirat , pirat gubernator , pirat Imperator
FREEDOM

This post has been edited 1 times, last edit by "martin314" (Dec 26th 2011, 9:10pm)

10

Tuesday, December 27th 2011, 2:57am

ja som za povodny anglicky preklad

11

Tuesday, December 27th 2011, 8:59am

No pochybnosti či sa to zmení, ale mne sa tiež popačujú anglické názvy.

12

Tuesday, December 27th 2011, 2:05pm

tiez sa mi pacia anglicke nazvy :thumbup: a dobry je i Desertov navrh.

13

Tuesday, December 27th 2011, 2:40pm

Takze davam dokopy prve zhrnutie ako by sme to chceli mat.. Vid predbezne vysledky

Vládca vesmíru, Vládca galaxie, Vládca - Pirát, Vládca pirátov, Kráľ pirátov >>>>>>>>>> (4) DesertEagle, Ramzes, AAAA, nancy
Grand Emperor, Emperor, Star Lord - Bandit, Bandit Lord, Bandit King >>>>>>>>>>>>> (4) SpagatiK, Assassin, kensin, nancy
Kral, Kral Gubernator, Kral Imperator - Pirat, Pirat Gubernator, Pirat Imperator >>>>> (1) martin314
Cisár, Princ, Vojvoda - Pirát, Pirátsky Princ, Pirátsky Kráľ >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> (1) IcYak

14

Wednesday, December 28th 2011, 1:22am

Nechal bych anglicky.

->>

Vládca vesmíru, Vládca galaxie, Vládca - Pirát, Vládca pirátov, Kráľ pirátov >>>>>>>>>> (4) DesertEagle, Ramzes, AAAA, nancy
Grand Emperor, Emperor, Star Lord - Bandit, Bandit Lord, Bandit King >>>>>>>>>>>>> (5) SpagatiK, Assassin, kensin, nancy, bjehna
Kral, Kral Gubernator, Kral Imperator - Pirat, Pirat Gubernator, Pirat Imperator >>>>> (1) martin314
Cisár, Princ, Vojvoda - Pirát, Pirátsky Princ, Pirátsky Kráľ >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> (1) IcYak
Není lehký hrát, když jste s každým kamarád.

109

"Vstávat na útok umí každej debil, skill je všechno prospat."

15

Wednesday, December 28th 2011, 9:59am

Máš 17,167 b. cti, za čo získavaš titul Veľkokráľ. ;) som nevedel ze posielaju aj spravu ... ja by som chcel byt radsej piratom ako spravny SMRTak :(

jo a ja som za slovensky preklad kedze sme kde? na Slovensku ... nezabudajte na to odkial ste a kym ste, skor by som bol za madarsky nazov ako ang. :thumbup:

Vojna sa skončí, ale moja armáda je večná

This post has been edited 1 times, last edit by "Darkness" (Dec 28th 2011, 10:01am)

16

Wednesday, December 28th 2011, 11:18am

Mne osobne sa nepáčia tí piráti (nič v zlom, Jack Sparrow)
Anglické názvy by boli fajn, a tiež Desertov návrh môže byť, s tým, že pirátov by som premenovala na niečo iné... napr. Vykrádač, bandita, vykorisťovateľ... Slovenčina je krásny jazyk, ale v tomto prípade mi to príde všetko divné... :blink:
BANDIT

17

Thursday, December 29th 2011, 2:38am

luthien mi dala chrobaka do hlavy a tak ma napadli taketo nazvy:

1. Vládca Svetla
2. Hviezdny Lord
3. Posol Cti

3. Temný Apoštol
2. Galaktický Terorista
1. Vládca Temnôt

18

Thursday, December 29th 2011, 8:17pm

tak, zatial to vypada na anglicanov :)

Grand Emperor, Emperor, Star Lord - Bandit, Bandit Lord, Bandit King >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> (5) SpagatiK, Assassin, kensin, nancy, bjehna
Vládca vesmíru, Vládca galaxie, Vládca - Pirát, Vládca pirátov, Kráľ pirátov >>>>>>>>>>>>>>>>>> (4) DesertEagle, Ramzes, AAAA, nancy
Kral, Kral Gubernator, Kral Imperator - Pirat, Pirat Gubernator, Pirat Imperator >>>>>>>>>>>>>>> (1) martin314
Veľmajster, Majster, Učeň - Temný učeň, Temný Majster, Temný Veľmajster >>>>>>>>>>>>>>>>> (1) LordEdward
Cisár, Princ, Vojvoda - Pirát, Pirátsky Princ, Pirátsky Kráľ >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>(1) IcYak
Vládca Svetla, Hviezdny Lord, Posol Cti - Temný Apoštol, Galaktický Terorista, Vládca Temnôt >>>> (1) nancy

This post has been edited 1 times, last edit by "LordEdward" (Dec 29th 2011, 8:19pm)

19

Friday, December 30th 2011, 7:54am

Pre mna su hodnosti noveho systemu nepodstatne, ale ked sa hlasuje, priklanam sa k tomuto navrhu:

Vládca vesmíru, Vládca galaxie, Vládca - Pirát, Vládca pirátov, Kráľ pirátov >>>>>>>>>>>>>>>>>> (4) DesertEagle, Ramzes, AAAA, nancy

PS: pirati by mali byt opakom vladcov, tak by to mohlo byt asi takto: Vládca vesmíru, Vládca galaxie, Vládca - Pirát, pirát galaxie, pirát vesmiru , NO NIE?
Uz som zluceny :rofl:

This post has been edited 1 times, last edit by "slnko" (Dec 30th 2011, 7:57am)

20

Friday, December 30th 2011, 10:24am

mne sa pozdáva tento:

Vládca vesmíru, Vládca galaxie, Vládca - Pirát, Vládca pirátov, Kráľ pirátov

:) Ak sa mame dohodnut na Desertovom navrhu, tak prosim este prehodnodte fakt, ze kral a vladca je to iste - Vládca pirátov - Kráľ pirátov

mohlo by sa to nahradiť týmto : galaktický pirát - vesmírny pirát