Quoted
Niekde v diskusii som zaznamenal, že by ste uvítali nový návod pre nováčikov.
Videl som tu pár slušných nápadov v ktorejsi téme, preto mi napadlo že by sme návod vypracovali interaktívnou formou, tzn. Vy by ste pridali svoje návrhy, ako by mal návod vyzerať, a Team samozrejme za pomoci iných hráčov by návod upravovali pripomienkami, väčšími či menšími zmenami. Takto by sme sa mali dopracovať ku kvalitnejšiemu návodu, ako keby som ho vypracoval sám, prípadne niekto iný z teamu (viac hlavy, viac rozumu).
Na začiatok by sme sa mali dohodnúť, v akom rozsahu by mal návod byť, ja navrhujem ako základ niečo úplne základné, a do toho by sa postupne pridávali odkazy na podrobnejšie návody .
Takže? Čo vy na to Dámy a Páni?
Quoted
Povedz mi kedy... pomohol ti BOH... mocný si TY... stoj na svojich dvoch! :ABaD:
Netreba nováčikov učiť, ako sa robia blind phalanxy, treba ich naučiť ako sa spraviť neprofitovým a nezaujímavým cieľom, ako napredovať aj bez toho, aby tu trávili 25hod denne atď. atď. Pre nás triviálne veci, pre niekoho niečo nepredstaviteľné. Naviesť ich na správnu cestu tak, aby si už sami vedeli zvoliť, akým štýlom budú hrať. Mojou prioritou bude taktiež ten spomínaný graviton, to tam chcem červeným Arialom 96 bold + lebka a prekrížené kosti
Quoted
pomoct hracom dosiahnut klud v hre, aby mohol pokojne pokracovat a objavovat hru
spolocnymi silami urcit ten bod a napisat do toho bodu ten navod

Quoted
Povedz mi kedy... pomohol ti BOH... mocný si TY... stoj na svojich dvoch! :ABaD:

skusme, ako zaklad vziat toto, este to okresat, uplne, ako sa len bude dat a zacat to pomaly linkovat...
Quoted
Si na hre uplne novy? Nevies co a ako? Precitaj si tychto par bodikov a drz sa ich.
Samotne moznosti hry su velmi obsiahle a tak nieje mozne vysvetlovat vsetko naraz. Je toho skutocne vela, co tato hra ponuka a preto, aby si sa postupne prepracoval ku vsetkym vymozenostiam, drz sa tychto zakladnych bodikov.
1. Prejdi tutorial hry az po misiu 8, aby si vedel, co sa ako stavia
2. Zrejme budes mat uz k dispozicii nejake lodky, tak sa ich nauc posielat na nejaku misiu. Je dost pravdepodobne, ze Ta touto cestou budu napadat skuseni hraci, no nenechaj sa odradit pretoze nasledujuci bod Ta
pred nimi ochrani.
3. Ked prides k 9. bodu v tutoriali (kolonizacia)
Poziadaj nejakeho skuseneho hraca (popytaj sa ludi na “chate”" hromadnym mailom" alebo cimkolvek inym co nam zatial nefunguje), aby Ti pomohol vypocitat kam umiestnit prvu koloniu, aby si sa mohol chranit pred utokmi tym, ze ked tu nebudes, budes mat svoje suroviny a lodky na misii "rozmiestnenie". Ta
misia musi byt taka dlha, ako dlho nebudes na hre. Je 21:00 vecer a vies, ze na hru prides najblizsie o 7:00 rano. Vezmes teda vsetky lodky nalozis do nich suroviny tak, aby Ti na planete ostali nejake smeti, priklad
2056 kovu, 2176 krystalu a 2103 deuteria a posles ich na misiu rozmiestnenie tak, aby to rozmiestnenie pristalo na kolonii aspon 15 minut po tom, ako sa vratis do hry, cize 7:15 rano. Po tom, ako lodky odosles na
misiu, pockas od 5 do 10 minut a znovu kliknes na prehlad kolonie i domovskej planety a mozes ist od hry prec.
To, ze svoje surovinky a lodky budes mat vo svojej nepritomnosti "vo vzduchu" sa nazyva FS, z anglickej skratky Fleet Save. Toto sa musis naucit robit vzdy, ked nebudes na hre, inak Ta budu neustale nicit a nakoniec Ta hra prestane bavit.
Toto je uplny zaklad, ktory Ti neporadi ani ako niekoho odstrelit, ani ako postavat hviezdu smrti. Toto je zaklad, ktory Ti pomoze pred najazdmi skusenych hracov a prezit velmi tvrde zaciatky hry.
Nezabudni, Bod c.3 musis dodrziavat neustale, pokial nie tak Ta budu bit.
Ked si nebudes vediet s niecim rady, popytaj sa ludi na (“chate” “hromadnym mailom” alebo cimkolvek inym, co nam zatial nefunguje)
Ak si na toto zvyknes a budes sa chciet naucit nove veci, navstevuj forum, kde je plno navodov, a rad co a ako...
http://board.ogame.sk
http://board.ogame.cz
Quoted
co mozno najmenej slov. Dnesny ludia su tupi, mna nevynimajuc (a bez urazky). Mozeme ich iba primat k ucenie (zabavnou formou), alebo od nich chciet iba to nutne co je 1.vediet ako hrat -a- 2. HRAT.This post has been edited 1 times, last edit by "LordEdward" (Jan 12th 2012, 6:48pm)
Možno dnes večer to začnem pomaličky upravovať, ak ma nik nevytiahne von.
Quoted
Tohle nevíš? Ty jseš noob... je to takhle bla bla bla bla bla![]()
Quoted
3. Ako ochrániť svoju planétu pred útočením?
Quoted
Dôležitá rada:
Zatiaľ nie je nikde spomenuté, ako zistiť, či je obranca online a či teda nebude chystať proti tebe nejakú pascu, resp. by si letel zbytočne, pretože by minul všetko čo má na planéte. V špionážnej správe v riadku "Aktivity" vidíš, kedy prebehla posledná aktivita na planéte, ktorú si skenoval sondami.
Ak v správe píše, že bola aktivita v posledných 15min, znamená to, že buď obranca niečo na planéte robil, hoci len na ňu klikol, alebo ho niekto rovnako ako ty skenoval, alebo sa mu vrátli na planétu nejaké lode. Vtedy je dobré počkať 15min od tvojho posledného skenu a opäť sa len v prehľade galaxie pozrieť na jeho planétu. Ak je vedľa názvu planéty v zátvorke (15) alebo väčšie číslo, znamená to, že na planéte sa v tomto časovom úseku nič neudialo. Ak je ale vedľa názvu planéty (*), v posledných 15min sa na planéte niečo dialo. Vtedy nie je rozumné poslať útok.
Quoted
Veľmi dôležitá vec!
Vždy nastav rýchlosť tvojho FS tak, aby sa lode vrátili, keď už budeš určite prihlásený v hre! Toto platí pri všetkých spôsoboch posielania FS!
Quoted
Zhrnutie
Čo najrýchlejšie sa snažiť kolonizovať prvú kolóniu, robiť FS rozmiestnením, byť online pri dosade FS!
Quoted
Čo robiť, ak na mňa letí útok?
![]()
Častá situácia, niekto sa rozhodne, že vám vykradne planétu.
Pravidlo č. 1: Ukľudnite sa, nepanikárte.
- odkliknite sa preč z planéty, kam vám letí útočník.
- ak zostáva do dopadu útoku dosť času, napríklad hodina, skúste napísať silným hráčom, ktorí majú planétu vo vašej blízkosti, či by vám neposkytli aliančnú obranu. Snažte sa svoju požiadavku naformulovať čo najpresnejšie, veľmi ma hnevá, keď niekto požiada o obranu štýlom: "rychlo rychlo pomoz mi leti na mna utok!!!! ". Odkiaľ mám ale ja vedieť, kam letí útok, kedy dopadne, kto letí? Píšte to teda asi takto: "Ahoj mohol by si mi pomôcť? Letí na mňa útok, hráč Chuck Norris z planéty 1:234:5, letí na moju planétu 1:222:8, poslal 100.000 hviezd smrti a útok dopadne o 23:59:59". V takomto prípade vám človek môže poskytnúť obranu veľmi rýchlo a je možné, že sa podarí zničiť útočníka.
- ak už neostáva veľa času, skúste najprv napísať útočníkovi, že ste online a všetko z planéty miniete alebo pošlete preč. SLUŠNE!!! Žiadne nadávky, vyhrážanie, vyhlásenia že jeho mama je ***** a podobne, to útočníka ešte viac nazlostí.
- ak útočník ani po tomto neodvolá, podľa možností buď všetko pošlite preč, alebo suroviny z planéty utraťte.
Dalsia vec, ked uz bude nejaky ten navod, nestaci ho capnut na forum, pretoze na forum sa novacik dostane mozno tak za 2 mesiace hrania a to nehovorim o tom, ze nebude tusit, kde ma co hladat a co vlastne chce najst
K takemuto navodu sa musi dostat hned, ako sa zaregistruje, no ako vravim, musi to byt jednoduchucke, kratucke, vystizne a efektivne. Potom to moze pomoct. Inak to bude zas len kopa textu ku ktoremu sa dostanu len skusenejsi hraci.
Forum Software: Burning Board®, developed by WoltLab® GmbH - © 2011 Gameforge Productions GmbH