You are not logged in.

21

Saturday, January 14th 2012, 8:49am

áno návod od Sarah je dosť inteligentne premyslený, lenže sám o sebe je už použiteľný len na starom dizajne, hlavná myšlienka by sa dala zbrúsiť do jednej, dvoch viet: "Skúmaj vysoké počítače a impulz, farmi íčka dookola, až pokiaľ neupadneš do bezvedomia, a keď už upadneš do bezvedomia a bude ťa viezť záchranka, tak povedz šoférovi nech ťa vyloží lebo sa ti vracajú raidy a musíš poslať ďalšie." A napríklad ani zmienka o správnom fleetsavevovaní, a taktiež je bullshit že stačia planéty zo 163 poľami.
Na druhej strane Doktorov návod ťa naučí aj to, ako sa hacknúť do Národného bezpečnostného úradu, ale pokiaľ sa k tomu dočítaš, už budeš šesť stôp pod zemou. Preto treba nájsť kompromis. Ešte doplním, to čo si nancy povedal, že ten návod treba hráčom hodiť do ksichtu, tak s tým súhlasím, najlepšie by bolo implementovať ho priamo do prvej PMky ktorú dostaneš po registrácii.
Tak ešte jeden edit: Ďakujem za upozornenie, že som si to celé neprečítal :D áno snažíme sa vytvoriť niečo stručné a efektívne, ja som tu hodil hrubú šablónu, tak zoberte nožnice, kladivá, kosačky, vŕtačky a strihajte, skracujte, vyberajte podstatné atď atď

P.S. Poprosím, necitujte môj predošlý príspevok, aj tak sa za seba dosť hanbím a už som písal nitrovi nech ho zmaže :D
Say "what" again!

This post has been edited 2 times, last edit by "DesertEagle" (Jan 14th 2012, 8:56am)

22

Saturday, January 14th 2012, 8:59am

Quoted from "nancy"

Podla mojho nazoru treba stvorit nieco jednoduchucke, co ako napisal Desert nauci velmi rychlo a efektivne hraca stat sa nezaujimavym cielom, co ho ochrani pred vybitim z hry.
Desert citaj pozorne prosim Ta :thumbup: Tie dva navody su dostacujuce a tu ludia chcu spravit dalsi taky. Novacikovia potrebuju nieco uplne ine...

23

Saturday, January 14th 2012, 9:08am

Tak ešte jeden edit: Ďakujem za upozornenie, že som si to celé neprečítal :D áno snažíme sa vytvoriť niečo stručné a efektívne, ja som tu hodil hrubú šablónu, tak zoberte nožnice, kladivá, kosačky, vŕtačky a strihajte, skracujte, vyberajte podstatné atď atď

Aj ty čítaj pozorne, posledný edit 3min predtým ako si odoslal príspevok :P A ja som hneď na začiatku povedal, že tu nechcem ďalší Doktorov sprievodca, preto vravím že ten môj návod treba zbrúsiť.

btw. ako som si čítal ten návod od Sarah, tak tam bola jedna múdra veta:

Quoted

Dajte si pozor na farmarcenie a pribezne likvidovanie malinkych aktivnych hracov naokolo. Znechutite im hru, prestanu ju hrat a vy ostanete casom sami v prazdnom okoli. Treba sa spravat enviromentalne...vase nanitky budu potrebovat papat aj zajtra.

Toto by som poniektorým napísal nezmývateľnou fixkou na monitor...
Say "what" again!

24

Saturday, January 14th 2012, 9:17am

Iba pán boh je dokonalí lebo stvoril svet ta 7dní takže tých návodov je dosť či už lepších alebo horších len treba zapojiť samovzdelávací proces
a ostatné príde samo takže stačí obyčajný návod +nejaké linky k obsiahlejším vysvetlivkám.
FREEDOM

This post has been edited 1 times, last edit by "martin314" (Jan 14th 2012, 9:19am)

25

Saturday, January 14th 2012, 10:12am

Je chvalyhodne o co sa snazite,skoda ze ludia su uz lenivy pohnut trochu prstom a hlavou a treba im vsetko predlozit ako na tanieriku. Ked som pred 3 rokmi zacinal hrat tuto hru cital som najme forum (Otazky a odpovede - HRA a NAVODY) a po zacleneni do aliancie sa pytal mojich ali kolegov. A bolo to OK. Co je falanga som sa naucil az v sieni slavy ako porazeny (2x) a siel som dalej. LEBO SOM CHCEL.

Myslim si ze staci novacikovi v 1 sprave strucne napisat o com je tato hra (...na kolonizovanej planete stavias bane a elektrarne, ked mas dostatok surovin zacnes skumat technologie, neskor s v hangary postavis lode a mozes utocit na susedov a kolonizovat dalsie planety a rozvijat sa...) a pridat par linkov priamo na nas forum + linky na nejake navody co existuju pripadne co stvorite (a kde su vysvetlene i typy hracov miner, fleeter,..nech sa vie rozhodnut).

Kopu z nas co viem zacinalo od nuly a kuknite sa kde ste teraz.
A pametam sa ze volakedy sekcia fora Otazky a odpovede - HRA a NAVODY ozaj zila, pytali sme sa skuseni nam odpovedali a dobre, treba novacikov nasmerovat tam.
A samozrejme NERAJDIT HRACOV VKUSE ale nechat im cas aj na oddych a spametanie sa (hadam tu dobre zafunguje i novacikovska ochrana).

ALE AKO SOM SPOMENUL, CHVALIM VAS POCIN A DRZIM PALCE NECH VYTVORITE NIECO PREHLADNE, JASNE A ZROZUMITELNE co pochopia i novackovia nemajuci o tejto hre sajnu.
Uz som zluceny :rofl:

This post has been edited 1 times, last edit by "slnko" (Jan 14th 2012, 10:14am)

26

Saturday, January 14th 2012, 10:41am

dobre ja nemám nič proti, spraviť nejakú základnú osnovu, niečo ako:
1. Úvod
2.Budovy
3. Výskumy
4. Lode
5. Kolonizácia
6. Fleet Save
7. atď atď
ku každému napísať pár viet, vložiť nejaký motivačný obrázok a hodiť link na podrobnejší návod, ktorý bude priamo tu na fóre (napríklad podrobnejší návod na FSko, kolonizácia je už neaktuálna, pre ACS útoky neexistuje lepší návod ako obrázkový a neviem čo všetko ešte
Say "what" again!

27

Saturday, January 14th 2012, 10:53am

to je dobrý nápad urobiť nejakú osnovu podľa ktorej sa bude ďalej pokračovať, len otázne je kto sa do toho pustí :D
samozrejme všetko spracované sem, nech je čo najviac kritiky
ja mám momentálne prácu inde...
"Čas je život. Nedá se vrátiť ani nahradiť. Marniť čas znamená marniť život. Ovládať svoj čas však znamená ovládať svoj život a plne ho využívať." (Alan Lakein)
Milosť mení levov na baránkov, vlkov na ovečky, príšery na ľudí a ľudí na anjelov... (Thomas Carlyle)
Ten, kto kradne naše sny, nás zabíja. (Konfucius)

"veda nie je zamestnanec, je to vášeň..." (Niels Bohr)

28

Saturday, January 14th 2012, 11:32am

Ak sa mozem pridat do diskusie aj ja, tak ak chcete dobry navod pre novacikov, tak to musite spravit inak. Par rad ako napisat dobry navod:

1. Suhlasim s nancy, ze navod musi na novacika vyskocit hned pri prvom lognuti. Tiez by bolo fajn tlaciko v hre, ktore by ho hocikedy inokedy nan dostalo.
2. Navod musi byt strucny. Preto je nutne ho rozdelit do kategorii ako navrhuje DesertEagle.
3. Kazdy cast navodu musi byt maximalne 5 viet dlha. Statisticky je dokazane, ze ak je nejaka informacia dlhsia ako 5 viet, posluchac (citajuci) straca zaujem.
4. Kazda sekcia by mala odkaz na dlhsiu verziu, alebo spoiler (za toto velmi nie som), alebo nieco take, ale az na konci.

Prepacte, ze teraz nenapisem ziden kus prikladu, ale fakt teraz nemam cas, dokonca aj lode uz liteaju len na dlhodobe FS. Mozno casom...

29

Saturday, January 14th 2012, 10:41pm

Páni,
je veľmi pekné, že to chcete napísať stručne, ale uvedomte si jednu vec - nedokážete vytvoriť návod, ktorý po jedinom kliknutí naleje do hlavy všetky vedomosti o hre tomu, kto na to klikne. Bude jednoducho nevyhnutná aj nejaká snaha od nováčikov, bez toho to proste nejde. Prvý mail by mal obsahovať veľký červený nápis "Pre pokojné a stálymi útokmi nerušené hranie odporúčame prejsť postupne celým návodom. Inak hrozí, že sa stanete cieľom!" Tiež by mal byť fakt ako pre blbých, ako tu už bolo povedané - o stavaní baní na kov, kry, deu, továrňach a výskume s aktívnymi odkazmi na ďalšie vysvetlenia. Tá osnova je tiež dobrý nápad, ale Desert, úprimne, človek, čo sa sem logne ako úplný nováčik, nedajbože ešte neznalý angličtiny - pojem Fleetsave nepochopí. to by som veľmi elegantne šupla do sekcie k lodiam. :)
BANDIT

30

Saturday, January 14th 2012, 11:25pm

Tak tak, z ho*na bič neupletieš, je potrebná aj nejaká obeta od nováčikov, jednou vetou ich nenaučíme ako sa stať top1 hráčom. A Fleet Save nie je problém preložiť do zrozumiteľnej rečí - Ochrana letky pred zničením, ty elegán :biggrin:
Say "what" again!

31

Sunday, January 15th 2012, 3:28am

Je mozne urobit video navod, ci uz odkazom na youtube alebo -ak je to mozne- vytvorenie swf suboru prilozeneho priamo vo vlakne navodu. Existuje mnoho free, i komercnych programov, ktore sleduju pohyb kurzora mysi/aktivenho okna, cim skuseny hrac moze navolit/nahrat nasimulovany priebeh prvych chvil v hre (vytvorenie konta na nejakom vesmire a vytvorit video zo zaciatkov hrania).
Pokrocile navody neodporucam, pisem z vlastnej skusenosti lenivosti dnesnych ludi.

Osnova:
Hlavny navod
1.Som v hre, STRUCNE co je co (kazdy sa 100x rychlejsie nauci ked vidi vzor, ako keby sa to mal naucit sam - video navod ?)
2.Zakladne vyklikanie budov/zakladny prisun surovin
3.Zabezpecenie flotily (FS)
4.Forum - Zoznamenie sa (navod so screenshotmi a stavbou fora - stromova struktura fora, kde co je a nie je)

Pokrocily navod
1.Vylepsovanie budov (bane, tovarne, ..) co mi to prinesie
2.Expanzia (zakladne veci o kolonizacii)
3.Zoznamenie sa s Wiki

Uzivatelske prispevky
Navody ako spojazdnit galaxy tool, konvertor sprav, ako nastvat sk tim :)....

Nic ine by v polozke Navody nemalo byt. Stare neaktualne, ci stare upravene navody - prec s tym, posobi dezorientujuco a hlavne ODSTRASUJUCO na potencionalneho citatela. Fadnost strutktury (farby) zas posobi, ze sa vam vsetky nazvy vlievaju do jedneho a neviete kde ste a ci ste spravne...

This post has been edited 2 times, last edit by "LordEdward" (Jan 15th 2012, 3:32am)

32

Sunday, January 22nd 2012, 4:39pm

Nuz co? ako to vyzera s tymto myslim si dolezitym navodikom? Dufam, ze to nebolo len akesi vzplanutie a k niecomu skvelemu sa nakoniec dopracujeme :)

33

Sunday, January 22nd 2012, 8:35pm

Myslim pani a dama ze Vasa snaha nepadne na urodnu podu. Na fore je dost informacii ako to hrat a co je co.....chce to jedine, zapaleneho a cielavedomeho hraca ktory ma chut hrat a venovat svoj cas ogame.
A ozaj nezaudajme ze je na ogame dost hracov co to hrat vedia a povedzme si na rovinu ze ak napise novacik tak nieje ziadny problem mu nieco vysvetlit - ovsem ak jeho otazky maju zmysel. 8o
:wink: :wink: :wink: Za každym počítačom sedí len človek :wink: :wink: :wink:
SFSF
CAPELLA

This post has been edited 1 times, last edit by "AAAA" (Jan 22nd 2012, 8:36pm)

34

Monday, January 23rd 2012, 6:04pm

Ale AAAA nebud taky pesimista :)
Ja vam teraz nepomozem nijako, resp. neviem kedy sa budem moct venovat hre viac ako zakladnym veciam (zvazujem dovolenkovy rezim).

35

Monday, January 23rd 2012, 6:17pm

Tak tak, nebuďte pesimisti, vyzerá to tak, že čoskoro budem asi mať nejaké 3 týždne času, lebo budem tak trochu indisponovaný, takže sa pokúsim potiahnuť to do finálnej podoby. Zatiaľ buďte trpezliví :wink_1:
Say "what" again!

36

Tuesday, January 24th 2012, 7:42am

paci sa mi ze takto snazite pomahat novacikom,dole klobuk pred vami pani. ;-)

My sme Anonymous
Hnutie Anonymous po celom svete bojuje za dodržiavanie občanských práv a slobôd.

Darovaných měsíců na OGames: 60
My sme Anonymous.My sme légia.Neodpúšťame.Nezabúdame.Očakávajte nás...