You are not logged in.

haus

zɔıʍzʎzz ʎǝuɹɐǝʞ

• "haus" started this thread
  • Send private message

1

Monday, January 16th 2012, 3:48pm

Verzia 4.0.0 - diskusia

Sem mozte pridavat komentare a navrhy ohladne verzie 4.0.0.

2

Monday, January 16th 2012, 4:58pm

Nemôžeme vám nič povedať, ale aj tak nám povedzte čo si o verzii 4.0 myslíte, chceme počuť váš názor :rofl: :rofl: Haus toto nie je nič proti tebe, toto je verejný výsmech celej spoločnosti GameForge... A samozrejme, pozriem si screeny zas a zas ide o prachy. Kedy doriti pochopia že cez prachy nevedie cesta k zlepšeniu hry ale treba ísť z opačnej strany - zlepšiť hru a hráči do toho investujú prachy, lebo budú chcieť?
Say "what" again!

3

Monday, January 16th 2012, 5:04pm

mal som možnosť vidieť všetky obrázky, a tak si myslím že keď už nie nič, tak aspoň výzorovo to bude pekné :D
ako ja to ani nejdem komentovať, poviem to tak že každý má na to svoj názor, možme akurát tak iba prísť s nejakým návrhom a to je tak asi všetko :D
ale za pokus to može stáť, postup je ako vždy ten istý, oficiálna sťažnosť by sa mala písať v anglickej podobe, a následne ju adresovať našej CoMa Paci a tá to posunie ďalej...
ale písanie s nimi by bolo asi pomerne zdĺhavé lebo ako ich tak poznám prehadzovali by si to ako horúci zemiak :D
ale každopádne kto má trpezlivosť, tak sa može do toho pustiť
"Čas je život. Nedá se vrátiť ani nahradiť. Marniť čas znamená marniť život. Ovládať svoj čas však znamená ovládať svoj život a plne ho využívať." (Alan Lakein)
Milosť mení levov na baránkov, vlkov na ovečky, príšery na ľudí a ľudí na anjelov... (Thomas Carlyle)
Ten, kto kradne naše sny, nás zabíja. (Konfucius)

"veda nie je zamestnanec, je to vášeň..." (Niels Bohr)

4

Monday, January 16th 2012, 5:04pm

V kruhu skusenych hracov bola nedavno vedena horuca, umorna skoro 12 hodinova diskusia, co by mohlo hru znudenym starym lisiakom zlepsit a dospeli sme k nazoru, ze velmi jednoducha oprava bugu, za ktoreho zneuzivanie nie sme banovani by mohla hru vzpruzit. Ten bug je moznost poslat letku kolonizovat i ked nieje vyskumane dostatocne astro na novu koloniu vo verzii 4.0 by to uz mohli konecne opravit.

Jou a tiez by nebolo od veci keby mi notas v lete vyplul
CARTE D’OR VANILKA
:biggrin:

5

Monday, January 16th 2012, 6:44pm

Clovek si na chvilu schrupne a pozri ho... :)
Desert-Eagle ak mas pravdu, stretneme sa na Origine. Ale nevidim tam nikde stopy po TH v tom prvom obrazku. TH je iba vo vynovenom obchodnikovy (tak ako ho pozname teraz).
Vyzera to na multifunkcny obchod Rohstoffmarkt (surovinovy obchod) / Aktioner (aukcie) / Schrotthandler (vykup srotu) / Import Export.
Obchod je na 99% v kazdej online hre a bol aj casto navrhovany vacsimi komunitami, dokonca moj navrh bol aj postupeny vyssie. Tento krok je teda dobrym krokom.
Ti co su clenovia na Orgine, prispeju svojou troskou do toho, aby z toho GF neurobila obchod a bolo to volne.

Ten big surprise bude asi bud ten obchod, ale ja dufam ze system uloh (quest system ako ho pozname z inych hier). Nechajme sa prekvapit. Pisu, ze az budu mat co to hotove, daju tu verziu na test server.
Ti co mame pristup, vam dame potom vediet. Ale tak skoro to urcite nebude, kto vie kedy to vypustia.

haus

zɔıʍzʎzz ʎǝuɹɐǝʞ

• Send private message

6

Tuesday, January 17th 2012, 11:58am

FS kolonizaciou nie je bug! len tolko k tomu...

ako pisal sRA, tzv. top hraci teraz nevedia ako hracovi letku odchytit... :rofl:
dnes pride dalsia sprava o novej verzii...cim viac info sa dostane tym viac samozrejme mozme o tom diskutovat :)

7

Tuesday, January 17th 2012, 12:39pm

Ja si...nemôžem pomôcť... ale ... Tu vážení operátori krásne môžeme pozorovať vaše postupy.Bez urážky prosím, ale presne viem, kde som to už videla: v našom parlamente!
Spravíme novelu, a ešte kým si ľudia stačia na ňu zvyknúť a úradníci vytlačiť nové pečiatky,tlačivá a pod., a parlament príde s návrhom na novelizáciu novely.
Vážení, naozaj si myslíte, že toto je cesta, ktorou sa treba uberať? Spravili ste update, ktorý má bugy a problémy, ešte nie je ani poriadne zažitý, a vy miesto toho, aby ste opravili bugy, a prepracovali návody, prídete snovým návrhom updatu??? TO UŽ KDE SME TOTO???
NITRO, nehnevaj sa na mňa, ale Lord Edward, Carmen (Desert), Nancy a kopa iných hráčov tu dala návrhov na milú keďveš, a nič z toho ste nevzali do úvahy a neriešili.

CARMEN, máš pravdu, je to naozaj verejný výsmech...
BANDIT

8

Tuesday, January 17th 2012, 12:51pm

Luthien, tu sa musím tímu zastať. Oni môžu maximálne posunúť návrhy komunity vyššie, ale či už sa nimi GF bude zaoberať, záleží len na GF samotnom. Edward by vedel písať slohové práce :wink_1: Súhlasím, že update 3.0 bol asi viac na škodu ako na úžitok. Uvidíme čo prinesie 4.0 a kedy to vôbec príde, keďže to má prísť až po unimergingu a ten nám tu sľubujú už asi rok.
Na orgu dnes zavesili pár ďalších detailov, ale tiež to z nich lezie ako z chlpatej deky. Tu je link. Čítam tam niečo o eventoch, uvidíme, uvidíme...
Say "what" again!

9

Tuesday, January 17th 2012, 12:56pm

Quoted

NITRO, nehnevaj sa na mňa, ale Lord Edward, Carmen (Desert), Nancy a kopa iných hráčov tu dala návrhov na milú keďveš, a nič z toho ste nevzali do úvahy a neriešili.

A vieš to na isto???
s kade vieš čo mi rozoberáme interne a čo nie??

opýtaj sa aj Edwarda koľko som mal času posledný mesiac sa týmto zaoberať...
"Čas je život. Nedá se vrátiť ani nahradiť. Marniť čas znamená marniť život. Ovládať svoj čas však znamená ovládať svoj život a plne ho využívať." (Alan Lakein)
Milosť mení levov na baránkov, vlkov na ovečky, príšery na ľudí a ľudí na anjelov... (Thomas Carlyle)

10

Tuesday, January 17th 2012, 1:10pm

Nitro:
1. ty si písal v tom zmysle, že nedostávate návrhy, iba každý kritizuje. Ak som ťa nepochopila správe, ospravedlňujem sa.
2. z rozoberania na internete zmeny sami od seba nenastanú a bugy sa sami od seba neodstránia.

Desert:
ok, beriem. V každom prípade musíš uznať, že to pôsobí dosť nekoordinovane - tak, že kým pravá ruka stačí vybrať tašku z kufra auta, ľavá ruka ho zatvára a skončí to úrazom.

Po poslednom update je dosť ťažké hľadať na tom pozitíva...
BANDIT

Ramzes

GO uni4, Andromeda, Capella

• Send private message

11

Tuesday, January 17th 2012, 1:28pm

Bolo to tu už pár krát písané, my s updatmi, bugmi, novinkami v hre a podobnými vecami nemáme nič. Sme na tom presne ako vy hráči, maximálne vieme dačo o nejaký čas popredu, kecať do toho nemôžeme, rozhodovať o niečom tak isto nie. Môžete na nás nadávať v súvislosti so zmenami koľko chcete, v tomto máme zviazané ruky.Jediné čo môžeme ovplyvniť je že bug nahlásime vyššie.. nič iné. Čo sa týka návrhov Vás hráčov, každý je interne posúdený a vydiskutovaný, tu dostanete už len odpoveď.

Quoted

Povedz mi kedy... pomohol ti BOH... mocný si TY... stoj na svojich dvoch! :ABaD:

Máš otázky?
Skús použiť IRC chat
http://board.ogame.sk/board88-ogame-sk/b…at-na-irc-chat/

12

Tuesday, January 17th 2012, 1:45pm

Nezávidenia hodná úloha robiť medzičlánok, na ktorý kydajú zdola aj zhora...

Len ma fakt štve, že tzv. zlepšenia nie sú nejak logickejšie posúdené a updaty viac pripravené a prevedené s väčším odstupom. Príde mi to všetko ako narýchlo zbúchané, len, aby sa nepovedalo, že nič nerobia. Vydávať update za updatom, komplikovať už tak komplikované a navyše s chybami... toto má byť atraktívne pre komunitu hráčov?
to sa s tým vážne nedá niečo robiť?

či ostáva iba dúfať, že ten budúci update príde lepšie pripravený, premyslený a jednoduchší, ako ten 3.0....?
BANDIT

haus

zɔıʍzʎzz ʎǝuɹɐǝʞ

• Send private message

13

Tuesday, January 17th 2012, 1:56pm

zaveseny preklad z orgu...
prosim skuste sa drzat temy...co sa Vam na tom nepaci alebo co by ste zmenili...toto nie je tema ohladne verzie 3.x.x!

PS: Luthien, hracom sa nepaci ze zmenu verzie dostanu den-dva dopredu...takze toto sa riesi mozno pol roka-rok dopredu aby sme to vychytali a GF snad prvy krat pocuvat aj komunity!

14

Tuesday, January 17th 2012, 4:23pm

haus: jj fs kolonizaciou nieje bug, to som sem hodil len, ako vysmech pre nasich ceskych bratov, ktori su este v dobe kamennej :D
co sa tyka takehoto odchytu, ruku na srdce, na vesmire kde je mozno 5 letiek, co by stalo za to odpinkat ich, je naozaj tazke najst cloveka co domrvi FS kolonizaciou aspon tri dni po sebe tak, aby sa to dalo odchytit
:rofl: Totizto pri tomto type FS staci naozaj malinko a nespocita to ani sRA :tongue:

Co sa nejakeho napadu tyka, ma to vobec zmysel sem cokolvek napisat? Vy to mozte maximalne poslat vyssie a ked to neobhajite tak sa to strati.
Mna osobne by potesili trosicku rychlejsie hviezdy, chat v samotnej hre, par novych typov lodi, ci obrannych zariadeni...

15

Tuesday, January 17th 2012, 4:29pm

No... takze opytajte sa Edwarda :)
Strucne sk tim s tym nema nic, iba posunie to co pride z GF.

To co predstavili je nieco ohladom obchodnika, takze nepredbiehajme pokym nebudeme vediet cele znenie tejto 4kovej aktualizacie. Ak sa mne potom nebude nieco pacit, verte tomu, ze ja sa ozvem na patricnych miestach. Nikomu to vsak vesat na nos nebudem, aspon nikomu kto nema zaujem. Ak tu vznikne organizovane spolocenstvo (vid francuzov ti vedia co chcu) budem iba rad. Budte vsak prosim inteligentni. Nebudem v obchode kricat na predavcku za pultom ked viem, ze niekto iny taha za nitky. Ak som velakrat kritizoval sk tim, tak iba za to co bolo v ich moznostiach zmenit. Toto vsak nie je ten pripad.

Luthien viem, ze ta to nastvalo a aj tvoj prejav je pre mna prirodzeny, ale uz si urcite aj trosku vychladla tak to nechaj tak. Vysvetlim.
Nas tim je zhluk dobrovolnikov, nie su zamestnanci takze iba robia to na co maju prava v zasahovani do cudzieho systemu (sk forum a sk vesmiry). Takto sa to robi pokial chce firma usetrit a najdu sa nadsenci, ktori su ochotni pomoct v prevadzke (za min, alebo ziadnu odmenu).

Nitro napr. pracuje posledne dva mesiace na preklade tohto fora, co si vy mozno ani nevsimnete. Je to obdivuhodna obetavost urobit nieco co si niekto ani nevsimne. V konecnom dosledku je to jedna z veci, ktore toto forum vynesu na tak velmi potrebnu uroven, kde uz sa da pracovat na prilakani hracov. Neviem ako vy ale ja si za to nitra velmi velmi vazim.
Rovnako tak toto plati aj pre DesertEagla, ktoreho pracu este budete moct vidiet a to oficialne (dufam). Je to dalsi clovek, ktory ma moju uprimnu uctu.

Ak chcete nieco zmenit v hre ci v inom spravani sa GF k vam, na to je tu medzinarodne forum ORIGN. Ja sa o rozne zmeny usilujem uz nejaky cas a verte mi hlasky ako "aj tak nic nedosiahneme" nie su mojim mottom. Ide len o to, aby ste neboli uzkoprsi, otupeli dnesnym svetom a chceli nieco dokazat. Da sa to a cim viac nas je. tym viac mozeme diktovat pravidla my.

<K teme> - bol predstaveny nejaky obchodny system. Je to zatial iba jedna babka povedala, nevieme ziadne podrobnosti, ale uvedomte si ten nesmierny potencial tohto kroku. Podporovanie ekonomie v hre znamena nove typy strategii. Kym doteraz bolo nieco ako lovec flotil (fleeter) na prvom mieste a tazko utlacovany banik (miner) na druhom mieste, vznikne tu uplne novy typ hracov. Hrat ako cisty obchodnik (zhromazdovat, predavat a tym sa rozvijat). Obchodovat sa dalo doteraz priamo v hre iba pri dodrzovani pravidiel, ktore ak ste nevedeli mohol byt ban. Mne osobne sa davat nejake moje obchody, pokym nie som totalny grazel, na forum urcite nezda ako mudre riesenie.
Pre hausa mam jedine odpoved, nedopustit aby bolo toto obchodovanie spoplatnovane TH ako spomenul Desert-Eagle. K inemu sa neda vyjadrit, pretoze este nic nepovedali dokopy :) Takze je to predcasne.

16

Tuesday, January 17th 2012, 4:49pm

Miesto update by už konečne mohli pospájať vesmíry... To som zvedavý koľko sa ešte na toto načakám.
A to prekvapenie čo bude by som uvítal keby bola nejaká nová loď :D

17

Tuesday, January 17th 2012, 8:57pm

Edward, áno, vytočilo ma to. A vytáča ma to riadne. Neuvedomila som si ale, že slovenský tím s tým nič nespraví, a celá tá mašinéria sa začala niekde inde. Ako napísal HAUS, dostali sme možnosť ovplyvniť to, takže aspoň čosi...

Pouvažujem nad niečím konštruktívnym.
BANDIT

18

Tuesday, January 17th 2012, 10:40pm

Nitro:
1. ty si písal v tom zmysle, že nedostávate návrhy, iba každý kritizuje. Ak som ťa nepochopila správe, ospravedlňujem sa.
2. z rozoberania na internete zmeny sami od seba nenastanú a bugy sa sami od seba neodstránia.

Desert:
ok, beriem. V každom prípade musíš uznať, že to pôsobí dosť nekoordinovane - tak, že kým pravá ruka stačí vybrať tašku z kufra auta, ľavá ruka ho zatvára a skončí to úrazom.

Po poslednom update je dosť ťažké hľadať na tom pozitíva...

Takto aby sme sa rozumeli, napísal som toto:

Quoted

ako ja to ani nejdem komentovať, poviem to tak že každý má na to svoj názor, možme akurát tak iba prísť s nejakým návrhom a to je tak asi všetko

týmto som nemyslel že tu nie sú nápady na zlepšenie fóra a pod. ale myslel som tým priamo túto verziu 4.0.0 že ak sa niekomu nepáči, alebo má niečo čo by chcel vylepšiť zmeniť a pod. tak je tu možnosť ako sa k tomu dopracovať...

ako písal haus, teraz si začínajú uvedomovať, že urobili hroznú chybu keď nepočúvali komunity hneď, a len presadzovali svoje, potom hráči odchádzali a odchádzali, a zisky mizli a a mizli...
a teda zistili kde nastala chyba...

P.S. ten preklad by mal čochvíľa byť hotoví (samotné textové súbory už sú preložené, a to ich nebolo málo), lenže stále to viazne medzi Loca Managerom, a ďalšími s tým spojenými ľuďmi...

zdĺhavá to tá cesta cez emaili :(:(

-----------------------------------
ale Edward to zhrnul dobre...
počkajme si kým to bude všetko, než sa púšťať do nezmyselnej kritiky pokiaľ ešte nie je ani začiatok :D

majú pre to svoje opodstatnenie, prečo to chodí až v takých časových úsekoch, a nezverejnia to hneď

haus

zɔıʍzʎzz ʎǝuɹɐǝʞ

• Send private message

19

Wednesday, January 18th 2012, 8:41am

bratia cesi info o FS kolo uz vedia...

ale prisiel tam celkom normalny navrh...zlepsit mobilne hranie...co vy na to?

20

Wednesday, January 18th 2012, 9:51am

To by teda bodlo. Používam operu mini a stránku po prihlásení nezobrazuje OK.
Logo atd sú posunuté.