You are not logged in.

1

Saturday, March 7th 2009, 11:10pm

Uni1 upada

Sorry za vyraz, ale iny ma nenapadol.
Vesmir 1 je na tom fakt zle. Nie su ciele, nie su suroviny nie je nic. Clovek sa musi spoliehat na svoju vyrobu, ktora malokedy dosahuje dostatocneho levelu.
Kazdy ma na planete bud nic, ani suroviny ani flotilu ani obranu, alebo 50 - 200 plaziem a miliony surovin. Na to nadvazuje rapidny narast poctu Hviezd smrti v rukach top 100 hracov. Ale co maju robit chudaci z top 100 az 400? Treba nieco vymysliet, lebo ak to bude tymto tempom pokracovat, hracov ostane len par. Ked sa premnozia korytnacky, premnozia sa aj hviezdy smrti a naopak ubudne cielov... Kedysi by som s mojou flotilou co mam teraz mohol nicit kazdeho druheho s peknym ziskom, ale teraz? este aj typek, co ho mam v sustave a je nejak 600. v rebricku, ma 45 plaziem...
Toto dnes ma kazdy druhy hrac:
Obrana
Raketový komplet 5.000 Ľahký laser 6.500
Ťažký laser 900 Gaussov kanón 200
Iónový kanón 200 Plazmová veža 150
Malý planetárny štít 1 Veľký planetárny štít 1
Protiraketové strely 20
Poradte mi, co mam robit?!
Universum 1 - SK - [OUE] - 18 HoF - 2 Adv - 6 Moon - 9 DS Destroyed - Terminated
Universum 4 - SK - [__DX__] - 1 HoF - Terminated
Universum 6 - SK - [X-COM] - 3 or more unpublished HoF´s - playing as KAPUDRANT
Universum 9 - CZ - [PDS] - 7 HoF - 1 Adv - Terminated

2

Saturday, March 7th 2009, 11:18pm

svätá pravda-----je to tu na -------- dve veci..korytnačka na korytnačke....ali útoky a rozbiť ich!!!!!
Hovor múdro a nikto ti nebude skákať do reči.

Darovaných mesiacov / 3 /

3

Saturday, March 7th 2009, 11:24pm

Quoted

Originally posted by spekulant
svätá pravda-----je to tu na -------- dve veci..korytnačka na korytnačke....ali útoky a rozbiť ich!!!!!

150 plaziem obycajnymi lodami jednoducho nedas dole. jedine hviezdami! ale tie su drahe, a na ich vystavbu potrebujes bud silnu ekonomiku alebo farmit, ale to druhe nemozes! a chudakov, co ledva vyliezli z novacikovskej zas likvidovat nechcem...
Universum 1 - SK - [OUE] - 18 HoF - 2 Adv - 6 Moon - 9 DS Destroyed - Terminated

4

Saturday, March 7th 2009, 11:32pm

Achernar pozri sa vacsina hracou sa sustreduje na obranu. Sice ja ta viem pochopit , vsak som tiez hraval ale tak je to tak. Ja ked som nasiel hracov ktory boli teda dobre skryty za svoju obranu tak som sa na nich vykaslal a hladal dalsie a dalsie ciele , a nakoniec vzdy som nieco nasiel co stalo aspon za nieco. ( sice niekedy uz som mal take nervy ze nemozem nic najst , hladal som niekedy ciel aj 2-3 hodinky a nakoniec nic :D).
Ohladom hracov ktory su prvy tak jasne ze kazdy chce byt stale a stale lepsi a preto utocia na slabsich , to je styl hry a je to tak.

Pozri sa raz som hral na serveri kde bolo len 500 ludi a hralo sa perfektne , to bol priam raj :D ale potom samozrejme nemal som cas a nakoniec si mal podal niekto z top 10 a ja som bol niekde myslim okolo 80 miesta. ( ale tak v pohode ) ;)

Nuz tak snaz sa zlepsovat dalej a dalej , skus hladat a hladat dalej nove ciele , este urcite niekto na teba caka :D

5

Saturday, March 7th 2009, 11:40pm

Ja som teraz skenoval polovicu druhej galaxie. Samozrejme kazdeho, snad s vynimkou top 20, to by aj tak nemalo zmysel. Takze keby som nieco nasiel, urcite by som nezakladal tuto temu. Ale pravda je opakom. Kedysi tolko korytnaciek urcite nebolo. Ale teraz su uz aj novacikovia uberkorytnacky!
A nebudem hladat ciel dalej ako 75 sustav od mojej flotily, lebo by som nemal ziadny zisk. A co som zistil? Ze nie je hrac, ktory by nemal aspon 40 plaziem a mal nad 1kk surovin na planete alebo nejaku flotilu. Tato situacia je alarmujuca! Kto tu zachvilu bude hrat? ved sa pozrite na pocet hracov.... v zlatych casoch bolo najviac okolo 6.800 hracov... A dneska? 1.590 hracov a kazdym dnom sa toto cislo zmensuje. nedavno si pametam, ako bolo 2000 a to uz sa mi zdalo byt strasne... Naozaj, treba s tym nieco urychlene spravit. Ved vesmir 1 ma uz najmenej hracov zo vsetkych vesmirov.... kedysi mal najviac.
Ak to bude tak, ako to je, jedine, co nas caka je restart vesmiru, alebo jeho zrusenie....

This post has been edited 1 times, last edit by "Achernar" (Mar 7th 2009, 11:41pm)

6

Saturday, March 7th 2009, 11:45pm

Nuz jeden sposob na to aby nase ogame servere mali viac ludi je jednoznacne REKLAMA ! Normalne platena reklama , podla mojho nazoru by som ju dal na vsetky slovenske zname portaly ( nemusia to byt len herne ).
Samozrejme bolo by fajn keby sa spropagovalo aj nase forum pretoze par navodov pre novacikov by im urcite pomohli.
Este by som aj doplnil to ze irc kanal pre ogame.sk by sa mal samozrejme viac rozsirit medzi ludi ktory hraju ogame a verte tomu ze by to prospelo a velmi aj hracov aj samotnej hre.

7

Saturday, March 7th 2009, 11:47pm

Ale klabosit tu na fore mozme kolko chceme, vidis, aky to ma ucinok... reklamy nikde, ogame nikto nepozna.... irc nepouzivam ani ja, ale pokusal som sa, ale nejako som to nepochopil...

8

Saturday, March 7th 2009, 11:55pm

svata pravda mali by sme s titmo nieco spravit lebo budu bojovat silne ali zo slabymi a ked uz nebudu mat s kym bojovat tak aj medzi sebou. mali by sme s titmo daco vymysliet. a podla mna je to tak ze v uni1 je uz dost dobrych hracov a kazdy chce byt dobrym :D teda ked je novy vesmir tak aj hraci sa pustia na novy vesmir a tym padom nemaju cas na uni kde hrali a uz tam neni tolko hracov :( tak by bolo najskor porozvyjat tieto vesmire :D
"Čas je život. Nedá se vrátiť ani nahradiť. Marniť čas znamená marniť život. Ovládať svoj čas však znamená ovládať svoj život a plne ho využívať." (Alan Lakein)
Milosť mení levov na baránkov, vlkov na ovečky, príšery na ľudí a ľudí na anjelov... (Thomas Carlyle)
Ten, kto kradne naše sny, nás zabíja. (Konfucius)

"veda nie je zamestnanec, je to vášeň..." (Niels Bohr)

9

Saturday, March 7th 2009, 11:58pm

Tiez si myslim ze uni4 to skazil...
Ale ako chces bojovat proti korytnackam? aj ja som korytnacka... ale ked jeden nie je korytnacka a ostatni su tak zachvilu nebudes mat na planete ani hrudu kovu al. krystalu....

10

Sunday, March 8th 2009, 12:06am

pozri sa ked to takto pojde dalej tak nakoniec budeme ako francuzi :D ked som videl 1300HS tak tomu sa uz povie utok :D a urcite to nebola cela letka :D
"Čas je život. Nedá se vrátiť ani nahradiť. Marniť čas znamená marniť život. Ovládať svoj čas však znamená ovládať svoj život a plne ho využívať." (Alan Lakein)
Milosť mení levov na baránkov, vlkov na ovečky, príšery na ľudí a ľudí na anjelov... (Thomas Carlyle)
Ten, kto kradne naše sny, nás zabíja. (Konfucius)

"veda nie je zamestnanec, je to vášeň..." (Niels Bohr)

11

Sunday, March 8th 2009, 12:45am

Ale co ma po francuzoch, my sme na Slovensku!
Vsetky temy tohto typu sa koncia tym, ze treba viac reklamy, ale reklama zatial nikde... Je vobec na nejakych strankach reklama na sk ogame?

12

Sunday, March 8th 2009, 1:09am

viem ze raz som zahliadol, ale neviem ci to bolo na SK server...+ raz mi prisiel mail :D o ogame:) vazne:)

Quoted

No more in game.
Only in memories
Master Of Bublifuks

13

Sunday, March 8th 2009, 1:23am

ja korytnačka nie som.......ale to neznamená, že ma musíte hneď rozsekať:-)
Hovor múdro a nikto ti nebude skákať do reči.

Darovaných mesiacov / 3 /

Israfel

Unregistered

14

Sunday, March 8th 2009, 2:34am

Nj, reklama by sa hodila. Ale ja s tým nič nespravím, keby som mal možnosti ako pomôcť propagácii ogame, rád to urobím. Akurát čo ľudia okolo mňa hru poznajú, či ich to aj chytí to už je iná vec.

K tým čo tvrdia že to pokazil uni 4, sa ale musím tiež vyjadriť. Na uni 4 bolo síce na začiatku aj 4000 ľudí, ale teraz je ich tam 2152 a počet tiež klesá.

Chyba teda nebude v nových vesmíroch, jednoducho to veľa ľudí na SK serveroch asi nebaví hrať dlhodobo.

Môžeme len hádať prečo. Niekto sa možno nudí, iní to vzdajú lebo nepochopia ako hrať, a stratia sa v tom kvante informácii (sám viem že nový hráč to nemusí mať ľahké). Veľa ľudí to vzdá keď ich opakovane zostrelí nejaký top hráč, alebo si z nich spraví farmu... Ja som vždy hovoril, že aj keď táto hra je o útočení, treba myslieť trochu aj na svoje okolie, a občas si dať pauzu od raidov.

Achernar spomína korytnačky... no, je to len logické, nový hráč vidí slovo obrana a poviie si: stále ma farmia, keď budem mať veľa obrany možno to pomôže. A už to ide. Málokedy hľadá lepšie riešenia. Proste, priveľmi ničte svoje okolie, a spravíte si okolo seba kopu korytnačiek, alebo v horšom prípade pustatinu bez hráčov.

Ešte k tým mailom... tie chodia len ak si už registrovaný, čo mi akurát tak ide na nervy. Kým som nebol na ogame, nič podobné mi nechodilo. Zato teraz sa celkom pravidelne objaví mail, z reklamou na niektorú ďalšiu hru od GameForge. Viem si predstaviť, že ak hráte inú ich hru, že príde mail o ogame.

15

Sunday, March 8th 2009, 4:09am

Quoted

Originally posted by Achernar
Tiez si myslim ze uni4 to skazil...
Ale ako chces bojovat proti korytnackam? aj ja som korytnacka... ale ked jeden nie je korytnacka a ostatni su tak zachvilu nebudes mat na planete ani hrudu kovu al. krystalu....

Nemyslím si, že uni4 niečo pokazil. Neviem, aký štýl hry hráš. No môžem ti poradiť len jedno. Musíš lietať. Sťahovať sa z jednej galaxie do druhej a hľadať ciele. A na silné korytnačky platí iba jedno. Aliančný útok. Musíte spolupracovať. Nič inšie vám nezostáva.
Som proti redizajnu starých vesmírov. Pre dosť hráčov to bude znamenať koniec s ogame.

UNI2 SK minulosť : pri odchode TOP1 :ABaD: UNI4 SK minulosť : pri odchode TOP1

... vlastné účty ...

16

Sunday, March 8th 2009, 7:44am

Quoted

Originally posted by tiger

Neviem, aký štýl hry hráš. No môžem ti poradiť len jedno. Musíš lietať. Sťahovať sa z jednej galaxie do druhej a hľadať ciele.

A o tomto to tiez je. Ked lietas, zacinas mat nedostatok casu. Das par utokov a musis byt pri kompe, ked utok dosadne (kvoli ninji), potom ked sa vrati (nech ta nerozbiju, aby si dal FS).
Zo zaciatku to nie je take narocne, ale ked mas viac planet, viac lodi zacina ti to dost obmedzovat zivot. Ja som kvoli casu uz raz zabalil ogame. No nevydrzal som a som spet. Ale musim to redukovat.
V4 cisto korytnacim. Nechcem prist o ucet tak co vytazim ide len do obrany = casovo nenarocne, staci sa pripojit 1x za den (keby nieco, nemusim zacinat odznova). A nik tam na mna neutoci, lebo fakt nema preco. Suroviny < spalene deu a prekonanie obrany. A to je dovod korytnacenia viacerych hracov. Zo zavodnej cinnosti (aktivy letci) presli na zabavnu, maju viac menej pokoj a je to casovo nenarocnejsie.
V1 koncim - ucet darujem
V3 si zatial nechavam ako plne aktivny a tomuto sa budem venovat. Mobilne pripojenie nemam, dost to pomoze, nakuknut pre kontrolu.
Uz som zluceny :rofl:

17

Sunday, March 8th 2009, 9:11am

Mno osobne nemam nedostatok casu, ale s tymi zelvami to problem je - investicie do flotily su skoro na nic, bs padaju pri zelvach ako stihace, zopar korytnaciek znesiem ale toto? V okoli 50 sustav nezazelvenych hracov spocitam na prstoch !! :rolleyes:
Mam taky pocit, ze proti tym zelvam ostava okem ripiek posledna spolahliva moznost - utocna kolonia a rakety, nakladne ale ucinne...

18

Sunday, March 8th 2009, 11:16am

Suhlasim s tou reklamou lebo hracou je malo ! ... ale osobne mi prekazaju Hraci , ktory maju celkom v pohode flotilu len sa o nu nestaraju a potom BOOOM dam ich dole ale ich da niekto iny ... o tyzdne ho chcem este raz pretuknut ze ci sa s toho zotavuje a co vidim Jeho planety chybaju je vymazany !!!! ... Normalne mam strach utocit lebo po predhre sa vymazu !!!! ... Ogame vazne nieje pre slabe natury !
MOON - *6*
HOF - *25*
ADV-
*1*
DS - *8*

19

Sunday, March 8th 2009, 11:32am

V

Quoted

Originally posted by KEMMY-OUE
Suhlasim s tou reklamou lebo hracou je malo ! ... ale osobne mi prekazaju Hraci , ktory maju celkom v pohode flotilu len sa o nu nestaraju a potom BOOOM dam ich dole ale ich da niekto iny ... o tyzdne ho chcem este raz pretuknut ze ci sa s toho zotavuje a co vidim Jeho planety chybaju je vymazany !!!! ... Normalne mam strach utocit lebo po predhre sa vymazu !!!! ... Ogame vazne nieje pre slabe natury !

ano,je to tak.kdyby aspon ten ucet predaly.tak se s tim nekdo popere a treba ho da zase do poradku.
a co se tyka reklamy.uz jsem o tom udelal vlakno,ale jak se ukazalo.jsou tu lide,kteri reknou ze je to hloupost a protoze tu neco znamenaji.a ostatni maji pred nimi respekt,coz si myslim ze nemusi.tak se ucty radeji mazou.ja dnes privadim do uni 2 dalsiho skveleho hrace.byl mi nabidnut ucet,ktery je podprumerny,ale tento hrac si s nim dokaze poradit.je skoda ze takovych uctu je malo.myslim kdyby se udelala sekce,kde by se tyto ucty mohly nabizet.myslim tim samostane vlakno,tak by se par novych hracu urcite naslo

"Mak tal shree. Lok tak. Mekta satak VINTAGE
Tel kol,Hashak

20

Sunday, March 8th 2009, 11:33am

Quoted

Originally posted by KEMMY-OUE
Normalne mam strach utocit lebo po predhre sa vymazu !!!! ... Ogame vazne nieje pre slabe natury !

Presne tak !!... ja mam pri sebe jednu lamku ktora ma na planetach TOLKO surovin, ale bojim sa ho sfarmit, ze by prasknul do gati a vymazal sa...